Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘vitaminai‘ žymę

Kaip gerti sultis?

sultys Sultys tik tada turės gydomąjį poveikį organizmui, jei bus geriamos tinkamai. Patartina kelis kartus per savaitę išgerti ne mažiau kaip apie litrą sulčių. Tai padeda atstatyti pažeistas, nesveikuojančias ląsteles, maitina organizmą. Vaisių ir daržovių, iš kurių spausite sultis, geriau nelupti, nevalyti, nes būtent po žievele susikaupia daugiausia vitaminų. Sultys geriamos visiškai šviežios, ką tik išspaustos.

Mityba ir vėžio profilaktika

grudai Kadangi yra daug vėžio tipų, be to, šią ligą sukelia daug iki šiol galutinai nenustatytų veiksnių, sunku tvirtinti, kad vien tinkama mityba padėtų visiškai išvengti vėžio. Vis dėlto žinoma, ne tik kokie maisto produktai didina pavojų susirgti vėžiu, bet ir kokie padeda apsisaugoti nuo šios ligos. Kuo daugiau valgykite vaisių, daržovių ir neskaldytų grūdų gaminių – šie maisto produktai labiausiai padeda apsisaugoti nuo vėžio. Juose gausu ląstelienos, vitaminų ir mineralų – įrodyta, kad šios medžiagos padeda išvengti įvairių tipų vėžio.

Ką pravartu žinoti apie vitaminus?

vitaminai Multivitaminų preparatai, kuriuose vitaminų dozė atitinka rekomenduojamą paros normą, yra skirti profilaktiniam vartojimui. Jeigu pastebite akivaizdžius vitaminų stygiaus požymius, reikėtų didesnės jų dozės. Tada tarkitės su gydytoju. Jei reikia didesnių vitaminų dozių (aktyviai sportuojantiems, metantiems svorį, dirbantiems sunkų fizinį darbą, nevalgantiems tam tikrų maisto produktų žmonėms), skiriami specialūs preparatai. Juose tam tikrų vitaminų daugiau.

Sezoninis plaukų slinkimas

vyras Žinoma, biologiniu požiūriu, jei kalbėtume apie žmogaus išlikimą, plaukai nėra svarbiausia organizmo dalis, tačiau jie yra brangi puošmena tiek vyrams, tiek, žinoma, moterims. Deja, labai trapi. Plaukus nepalankiai veikia aplinkos veiksniai, kaip ir nagai bei oda, jie pirmieji reaguoja į vidinius organizmo pakitimus ir juos išduoda. Viena opiausių ir didžiausią nerimą keliančių problemų, dėl kurių dažniausiai kreipiamasi į gydytojus trichologus, yra plaukų slinkimas. Kartais plaukai ima slinkti besikeičiant metų laikams ir tai vadinama sezoniniu plaukų slinkimų.Sezoninis plaukų slinkimas, galima sakyti, neaplenkia nė vieno.

Jei norite turėti žvilgančius plaukus

plaukai Norint išlaikyti natūralų plaukų žvilgesį, reikia “maitinti” juos iš vidaus. Juk natūralaus maisto plaukai gauna per plauko svogūnėlį. Todėl būtina tinkamai maitintis. Vartokite maistą, kuriame yra gyvulinių baltymų, valgykite džiovintus vaisius, nepamirškite ir maistinės želatinos. Taip par svarbu gauti B grupės vitaminų. Saugokite plaukus ir galvą nuo saulės kaitros, o žiemą nešiokite kepures ar kitus galvos apdangalus. Tik šitaip apsaugosite plaukus nuo žalingo aplinkos poveikio.

Norite ilgai gyventi? Keiskite mitybos įpročius

sveikas maistas Jei norite būti sveiki, jaustis žvalūs ir energingi, ilgai gyventi, būtina tinkamai maitintis. Daugeliui žmonių tai yra pakankamai sunkus darbas, nes šiandien prekybos centruose gausu įvairaus skanaus ir dažnai ne visai sveiko maisto, kurio norisi kasdien suvalgyti ar bent jau paragauti. Tačiau pakeisti mitybos įpročius įmanoma, tik reikia žinoti, kaip tą padaryti.Valgykite daugiau daržovių ir vaisių.

Kuo pakeisti cukrų?

medus Mėgstate cukrumi pagardinti kavą, arbatą, kitus gėrimus bei patiekalus? O ar žinojote, jog cukrus yra smarkiai chemiškai perdirbtas produktas? Jo maistinė vertė, deja, lygi nuliui. Kad gautumėte vertingų medžiagų, o tuo pačiu ir suteiktumėte šiek tiek saldumo mėgstamiems gėrimams bei patiekalams, vartokite cukraus pakaitalus.

Kodėl verta valgyti žuvį?

lasisa Vidutiniškai per metus lietuvis suvalgo tik 6 kg žuvies, t.y. 2 kg mažiau nei prieš keliolika metų. Be to, to kiekio didžiąją dalį sudaro mažai vertingi žuvies gaminiai – įvairūs konservai, rūkyta žuvis. Kokios naudos sveikatai galite tikėtis valgydami daugiau šviežios žuvies? Gera nuotaika. Mokslininkai nustatė, kad žuvis, ypač riebesnė (tunas, lašiša, skumbrė), gerina nuotaiką ir net saugo nuo depresijos.

Kuo naudingas melionas

melionas Melionas kilęs iš agurkinių šeimos augalų ir yra labai skani daržovė. Jo tėvynė – Vidurinė Azija. Meliono lapai dideli, žiedai geltonos spalvos. Vaisiai dideli, kvepiantys, apvalūs arba pailgi. Arabai viduramžiais melioną laikė rojaus vaisiumi. Šiuo metu melionų auginama įvairių veislių, kurios skiriasi dydžiu, skoniu, aromatu ir kitomis savybėmis.

Pirmosios daržovės ir žalumynai. Ką reikėtų žinoti?

zalumynai Pirmosiose daržovėse ir žalumynuose gausu vitaminų C, P, B, PP, karotino, kalcio, magnio, fosforo, ypač – geležies. Kuo šviežesni žalumynai, tuo daugiau juose vitaminų, todėl iš pradžių – keli patarimai, kaip išsaugoti daržovių maistinę vertę, kad jos neprarastų skonio bei išvaizdos. Vitamino C kiekis labai mažėja, kai nupjauti žalumynai net neilgai laikomi saulėje, šilumoje, vėjyje. Patalpose žalumynus reikėtų laikyti pamerktus į vandenį kaip gėlių puokštę arba suvyniotus į celofaną, drėgną popierių.
1
1 / 2