Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘daržovės‘ žymę

Kaip gerti sultis?

sultys Sultys tik tada turės gydomąjį poveikį organizmui, jei bus geriamos tinkamai. Patartina kelis kartus per savaitę išgerti ne mažiau kaip apie litrą sulčių. Tai padeda atstatyti pažeistas, nesveikuojančias ląsteles, maitina organizmą. Vaisių ir daržovių, iš kurių spausite sultis, geriau nelupti, nevalyti, nes būtent po žievele susikaupia daugiausia vitaminų. Sultys geriamos visiškai šviežios, ką tik išspaustos.

Kaip išsaugoti gerą atmintį

bandymas atsiminti Metams bėgant atmintis neišvengiamai silpsta, tačiau su užmaršumu galima ir reikia kovoti. Nustebsite sužinoję, tačiau atmintis silpsta ne tiek dėl amžiaus, kiek dėl blogos nuotaikos. Todėl dažniau reikia prisiminti viską, kas buvo gera, - seniai įrodyta, kad teigiamos emocijos daro stebuklus. Tai galioja ir atminčiai. Atmintis priklauso nuo to, ką valgome?

Kaip pirkti maistą?

maisto prekes Daugelis žmonių, kas savaitę lankydamiesi prekybos centruose apspirkti, stengiasi kuo greičiau tai atlikti tarsi nemalonią pareigą. Tačiau pirkti maistą rekėtų atidžiai, gerai apsvarstant, nes nuo to priklauso, ar sveiką maistą išsirinksite. Toliau pateikiami patarimai padės apsispręsti, kokius produktus rinktis maisto parduotuvėse.Maisto parduotuvėse pilna viliojančių, bet kaip tyčia kenksmingų maisto produktų – pyragų, sausainių,

Norite ilgai gyventi? Keiskite mitybos įpročius

sveikas maistas Jei norite būti sveiki, jaustis žvalūs ir energingi, ilgai gyventi, būtina tinkamai maitintis. Daugeliui žmonių tai yra pakankamai sunkus darbas, nes šiandien prekybos centruose gausu įvairaus skanaus ir dažnai ne visai sveiko maisto, kurio norisi kasdien suvalgyti ar bent jau paragauti. Tačiau pakeisti mitybos įpročius įmanoma, tik reikia žinoti, kaip tą padaryti.Valgykite daugiau daržovių ir vaisių.

Ko nežinojote apie mišraines

misraine Salotos buvo gaminamos jau prieš 2500 metų. XIX a. net šakniavaisiai: morkos, burokėliai, bulvės, griežčiai ir ankštiniai augalai buvo skirti salotoms, tačiau žali nevartojami. Manyta, kad požemio dažovės nešvarios, todėl jos buvo verdamos. Taip atsirado ypatingas salotų porūšis – mišrainės, gaminamos iš virtų daržovių. Smaguriai mėgo šias mišraines užpilti aštresniais padažais, kurie permušdavo žemės kvapą.

Kur geriausia pirkti

prekybos centras Dabar įprasta pirkti maistą didelėse parduotuvėse, kur galima įsigyti įvairių produktų, negu vaikščioti į atskiras duonos ar mėsos parduotuves. Tačiau specializuotose parduotuvėse yra didesnis produktų pasirinkimas, jie būna natūralūs ir švieži. Kai kurių reikalingų produktų nesunku rasti ir prekybos centruose. Skirtingų tipų parduotuvės turi savo privalumų ir trūkumų. Prekybos centras ar sveiko maisto parduotuvė?

Pirmosios daržovės ir žalumynai. Ką reikėtų žinoti?

zalumynai Pirmosiose daržovėse ir žalumynuose gausu vitaminų C, P, B, PP, karotino, kalcio, magnio, fosforo, ypač – geležies. Kuo šviežesni žalumynai, tuo daugiau juose vitaminų, todėl iš pradžių – keli patarimai, kaip išsaugoti daržovių maistinę vertę, kad jos neprarastų skonio bei išvaizdos. Vitamino C kiekis labai mažėja, kai nupjauti žalumynai net neilgai laikomi saulėje, šilumoje, vėjyje. Patalpose žalumynus reikėtų laikyti pamerktus į vandenį kaip gėlių puokštę arba suvyniotus į celofaną, drėgną popierių.

Kodėl šaldytos daržovės geriau nei šviežios?

saldytos_darzoves.jpg Jei perkate daržoves prekybos centruose, vertėtų rinktis šaldytas. Šaldytos daržovės yra maistingesnės nei šviežios. Šviežios daržovės prekybos centruose netenka iki 45 procentų savo maistingumo, kol nukeliauja iki Jūsų pirkinių krepšio. Maistingumo jos netenka sandėliuojant, transportuojant, taip pat kol guli vitrinose bei vėliau nupirktos mūsų namuose. Neretai, kol daržovės atsiduria ant Jūsų pietų stalo, jos būna nebe šviežios, bet iki dviejų savaičių senumo.