Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimaiTransportasNekilnojamasis turtasStatyba, remontasViskas namamsTelefonaiDarbas, mokslasTechnikaLaisvalaikisDrabužiaiKompiuterijaVerslasViskas nemokamaiPrekės vaikams

Įrašai, turintys ‘riebalai‘ žymę

Kaip gaminti gruzdintuvėje

gruzdintos bulves Nors sveiko maisto šalininkai sako, kad gruzdintuvėje gamintą maistą valgyti nelabai sveika, nieko bloga nenutiks, jeigu juo retsykiais pasimėgausite. Ypač paruoštu pagal taisykles. Supiltus į gruzdintuvę riebalus reikia gerai įkaitinti. Maisto produktus, paimtus iš šaldiklio gerai atšildykite, o tuos, kuriuos paėmėte iš šaldytuvo taip pat palaikykite apie pusvalandį kambario temperatūroje. Vartokite žemės riešutų arba kukurūzų aliejų, nes jie tinkamiausi patiekalų gaminimui gruzdintuvėje. Gruzdinkite tik šviežiame aliejuje ir nemaišykite jau panaudoto aliejaus su šviežiu. Daugiausiai patiekalus tame pačiame aliejuje galima gruzdinti du kartus.

Ką pravartu žinoti apie vitaminus?

vitaminai Multivitaminų preparatai, kuriuose vitaminų dozė atitinka rekomenduojamą paros normą, yra skirti profilaktiniam vartojimui. Jeigu pastebite akivaizdžius vitaminų stygiaus požymius, reikėtų didesnės jų dozės. Tada tarkitės su gydytoju. Jei reikia didesnių vitaminų dozių (aktyviai sportuojantiems, metantiems svorį, dirbantiems sunkų fizinį darbą, nevalgantiems tam tikrų maisto produktų žmonėms), skiriami specialūs preparatai. Juose tam tikrų vitaminų daugiau.

Senovinė duonkepė sugrįžta į XXI amžiaus virtuvę

ciklonine krosnele Nuolat girdime apie tai, kaip nesveikai mes maitinamės, kad reikėtų vartoti mažiau riebalų, mažiau kepto, daugiau troškinto maisto ir panašiai. Pamokymai yra gerai, tačiau visi žinome, kaip sunku laikytis sveikos mitybos principų. Bet nenusiminkite, dabar jau yra puiki pagalbininkė – cikloninė krosnelė, padėsianti jums visai šeimai nesunkiai paruošti sveikesnį ir gardesnį maistą. Tai – naujos kartos maisto gaminimo įrenginys. Jame maistą galima kepti, virti, skrudinti, džiovinti, troškinti, atšildyti, ruošti garuose.

Aliejus – sveikiausi riebalai

aliejus.jpg Mokslininkų teigimu, aliejus – patys sveikiausi riebalai ir yra labai vertinamas dėl didelės vitamino E koncentracijos. Jo rūgštyse gausu paprastų nesočiųjų riebalų rūgščių ir yra apie šimtą kitokių vertingų biologinių medžiagų. Visa tai reikalinga norint išsaugoti sveiką širdies ir kraujotakos sistemą. Be viso to, stiprinamos gynybinės organizmo jėgos, užkertamas kelias pernelyg ankstyviems senėjimo procesams bei krūties vėžiui. Mytybos specialistai aliejų rekomenduoja kaitalioti. Laikykite jį šaldytuve arba vėsioje, saulės spindulių nepasiekiamoje vietoje. Rafinuotą aliejų galima saugoti iki 8, nerafinuotą – iki 4 mėn., o linų sėmenų aliejus tinka vartoti tik apie 2 mėn.