Įrašai, turintys ‘imunitetas‘ žymę
Vidutiniškai per metus lietuvis suvalgo tik 6 kg žuvies, t.y. 2 kg mažiau nei prieš keliolika metų. Be to, to kiekio didžiąją dalį sudaro mažai vertingi žuvies gaminiai – įvairūs konservai, rūkyta žuvis. Kokios naudos sveikatai galite tikėtis valgydami daugiau šviežios žuvies? Gera nuotaika. Mokslininkai nustatė, kad žuvis, ypač riebesnė (tunas, lašiša, skumbrė), gerina nuotaiką ir net saugo nuo depresijos.
Pavasario pradžia – ypač apgaulingas metas, nes dauguma mūsų, atšilus orams, šalikus bei kepures palieka spintose ir lekia į lauką pasidžiaugti bent šiek tiek atšilusiu oru. Deja, šitaip galima greitai peršalti, nes pavasarinis vėjas dažnai susargdina. Tuomet šiltesniu oru džiaugtis nebetenka, nes laikas leidžiamas ne lauke, o lovoje termometro, vaistų bei arbatų draugijoje. Kaip sustiprinti imunitetą ir galbūt išvengti pavasarinio peršalimo?