Įrašai, turintys ‘lasisa‘ žymę
Vidutiniškai per metus lietuvis suvalgo tik 6 kg žuvies, t.y. 2 kg mažiau nei prieš keliolika metų. Be to, to kiekio didžiąją dalį sudaro mažai vertingi žuvies gaminiai – įvairūs konservai, rūkyta žuvis. Kokios naudos sveikatai galite tikėtis valgydami daugiau šviežios žuvies? Gera nuotaika. Mokslininkai nustatė, kad žuvis, ypač riebesnė (tunas, lašiša, skumbrė), gerina nuotaiką ir net saugo nuo depresijos.
LAŠIŠA. Nauda: saugo nuo širdies bei kraujagyslių ligų.
Lašiša – ypač naudingų omega-3 rūgščių šaltinis. Šios rūgštys teigiamai veikia kraują, mažina „blogojo“ cholesterolio susidarymą, užkerta kelią aterosklerozei. Įrodyta, kad žmonėms, kurie nors keletą kartų per savaitę valgo riebios žuvies, tikimybė patirti mirtiną širdies priepuolį sumažėja net 68%.