Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

‘Kulinarija‘ temos archyvas

Vakarėlis po atviru dangumi

kepsnine Iškyla gamtoje (barbekiu) – tai tradicija, pramoga, ritualas ar tiesiog pretekstas surengti smagų vakarėlį. Atšilus orams pasikvieskite draugus į gamtą ir bendraudami bei valgydami skanius patiekalus maloniai praleiskite laiką. Vienu šūviu nušausite du zuikius: gamtoje bus geresnis apetitas ir virškinimas, o tuo pačiu ir pailsėsite nuo miesto šurmulio. Tokiame vakarėlyje bendrauti gali ne tik gerai pažįstami draugai – juk žmonių galima pakviesti gerokai daugiau, negu paprastai.

Pupelės ir patiekalai iš jų

sumustiniai su pupelemis Pupelės yra labai maistingos. Jose yra tirpios celiuliozės, kuri padeda reguliuoti cholesterino kiekį kraujyje. Pritūkę duonos, romėnai iš sumaltų džiovintų pupų miltų kepdavo bandeles. Vėliau tokias bandeles kepė Vakarų Europos valstiečiai. Centrinės ir Pietų Amerikos bei Vidurinių Rytų žmonėms džiovintos pupelės buvo svarbus ir pigus, daug baltymų turintis maisto produktas.

Pagalba šeimininkėms

moteris virtuveje Ploni mėsos kepsneliai bus minkštesni ir nesausi, jei prieš kepdama juos pabarstysite bulvių krakmolu. Raudonuosius svogūnus galite panaudoti patiekalams puošti. Supjaustykite griežinėliais, pabarstykite saldžiąja paprika, pavoliokite miltuose ir apkepkite aliejuje. Galite tiekti kaip užkandį. Neturite kur laikyti gausaus morkų derliaus? Nepatingėkite morkų pasidžiovinti.

Kaip iškepti skanų kalakutą?

kalakutas Šventėms dažniausiai kepama višta ar antis. Tačiau keptas kalakutas – taip pat ypatingas patiekalas. Jį kepame per gimtadienius, šeimos susibūrimus, Kalėdas, Naujuosius metus, amerikiečiai kalakutą valgo per Padėkos dieną. Kaip skaniai iškepti kalakutą, kad šventės svečiai net pirštus apsilaižytų? Šventiniam stalui geriausiai tiks 3 – 4 kilogramų kalakutas. Pirkdami žinokite, kad tik jauno paukščio oda būna šviesi, minkšta ir elastinga.

Klevų sirupas.

sirupas-001 Klevų sirupas unikalus savo savybėmis: vietoj kenksmingos sacharozės jame yra medžio gaminama saldi dekstrozė ir masė naudingiausių imunitetui ir širdžiai mikroelementų – kalis, kalcis, geležis, magnis, cinkas. Be to, jame nėra riebalų.

Egzotiškieji artišokai

artisoku ruosimo instrukcija Jei mėgstate eksperimentuoti virtuvėje, būtinai pasiruoškite ir paragaukite egzotiškųjų artišokų, pasaulyje vertinamų ne tik dėl pikantiškų skonio, bet ir maistingųjų savybių. Pirkdami artišokus žiūrėkite, kad jie nebūtų apvytę, spalva graži. Jei ketinate šias daržoves ruošti po kelių dienų, apipurkškite artišokus šaltu vandeniu, įdėkite i plastikinį maišelį, sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve. Tik ne ilgiau kaip dešimt dienų. Iš pradžių artišokus „žemyn galva“ sudėkite į puodą, įpilkite maždaug trečdalį jo tūrio vandens, šaukštelį citrinos sulčių, šaukštą aliejaus, įmeskite česnako skiltelę, kelis juoduosius pipirus, įberkite druskos ir virkite kol suminkštės ir lengvai lupsis žvynai (apie pusvalandį).

Girą gerti sveika

gira Girą daugelis mėgsta: ji puikiai numalšina troškulį, pagerina apetitą prieš valgį, padeda virškinti sočiai prisivalgius. O liaudies medicinos žinovai šiam įprastam gėrimui priskiria nemažai gydomųjų savybių.Pastaruoju metu daug kalbama apie natūralaus, gyvomis bakterijoms surauginto jogurto naudą. Tačiau tikrai nedaug kas žino, kad gera gira žarnyno mikroflorą veikia ne prasčiau už išgirtąjį jogurtą. Mielėmis ir pieno bakterijomis surauginta gira normalizuoja skrandžio sulčių rūgštingumą, naikina žarnyne besidauginančias pavojingas bakterijas ir sukuria palankias sąlygas naudigosioms bakterijoms vystytis.

Kaip sveikiausia konservuoti braškes?

Birželis 3, 2010. | Žymės sultys, braskes, konservuoti, dziovinti | Grupė Kulinarija
braskes Šaldykite. Tai geriausias ir mažiausiai laiko užimantis konservavimo būdas. Uogas nuplaukite, suberkite ant virtuvinio popierinio rankšluosčio ir palaukite, kol viskas nudžius. Tuomet sudėkite braškes į plastiko indelius, patalpinkite į šaldiklį. Uogas galima suberti ir į specialius polietileno maišelius su spaustukais. Atšildytas uogas skanaukite su blyneliais, desertais, naudokite padažams gaminti.

Kaip gaminti gruzdintuvėje

gruzdintos bulves Nors sveiko maisto šalininkai sako, kad gruzdintuvėje gamintą maistą valgyti nelabai sveika, nieko bloga nenutiks, jeigu juo retsykiais pasimėgausite. Ypač paruoštu pagal taisykles. Supiltus į gruzdintuvę riebalus reikia gerai įkaitinti. Maisto produktus, paimtus iš šaldiklio gerai atšildykite, o tuos, kuriuos paėmėte iš šaldytuvo taip pat palaikykite apie pusvalandį kambario temperatūroje. Vartokite žemės riešutų arba kukurūzų aliejų, nes jie tinkamiausi patiekalų gaminimui gruzdintuvėje. Gruzdinkite tik šviežiame aliejuje ir nemaišykite jau panaudoto aliejaus su šviežiu. Daugiausiai patiekalus tame pačiame aliejuje galima gruzdinti du kartus.

Atraskite fondiu pasaulį

fondiu Fondiu – tai šveicarų išradimas, patiekalas, valgomas kelių asmenų iš vieno, šildomu dugnu, indo. Fondiu(fondre) išvertus iš prancūzų kalbos reiškia “tirpti”. Paskanauti fondiu pakviesti asmenys naudojasi specialiomis šakutėmis, skirtomis mirkyti gabalėliais supjaustytą maistą į tirštą karštą padažą. Jei patiekalas mėsiškas ar iš daržovių, maistas dažniausiai mirkomas sūrio padaže, jei valgomi vaisių gabaliukai, jie mirkomi šokolado padaže. Padažas valgymo proceso metu nuolat šildomas naudojant dujų degiklį arba žvakę.
1
1 / 5