Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘duona‘ žymę

Norite ilgai gyventi? Keiskite mitybos įpročius

sveikas maistas Jei norite būti sveiki, jaustis žvalūs ir energingi, ilgai gyventi, būtina tinkamai maitintis. Daugeliui žmonių tai yra pakankamai sunkus darbas, nes šiandien prekybos centruose gausu įvairaus skanaus ir dažnai ne visai sveiko maisto, kurio norisi kasdien suvalgyti ar bent jau paragauti. Tačiau pakeisti mitybos įpročius įmanoma, tik reikia žinoti, kaip tą padaryti.Valgykite daugiau daržovių ir vaisių.

Kaip išsirinkti duoną?

Duona Duonos valgome kelis kartus per dieną, todėl svarbu, kad ji būtų ne tik skani, bet ir sveika bei maistinga. Kaip iš gausybės rūšių išsirinkti vertingiausią? Štai ką reikėtų žinoti. Jeigu pažvelgsime į mitybos piramidę – visuotinai pripažintą sveiko maitinimosi vadovą – duoną rasime jos apačioje kartu su kruopomis ir makaronais. Vadinasi, šie produktai turėtų sudaryti mūsų kasdienio valgiaraščio pagrindą.

Kodėl sveika valgyti duoną?

duona.jpg Duona – kepinys iš kviečių, rugių ir kitų javų miltų. Vienas iš svarbiausių maisto produktų, patenkinantis daugumą organizmo energijos poreikių. Duonai tešla maišoma iš miltų, druskos ir vandens. Kai kada dar dedama salyklo, kmynų, cukraus, pieno, išrūgų ar kitų priedų. Tešla dažniausiai rauginama duonos raugu arba keliama mielėmis. Kai kurie žmonės duonos atsisako, nes neva ji yra viena iš svorio augimo priežasčių.

Viskas apie duoną, tešlą, kepinius

razinos.jpg Duonoje yra nevirškinamų angliavandenių, kurie yra reikalingi mūsų kasdienio maisto komponentai – skatina žarnyno peristaltiką, veikia cholesterino, riebiųjų rugščių apykaitą ir panašiai. Visi saldieji kepiniai – džiaugsmas smaližiams. Kad gaminti būtų lengviau ir nesėkmės nesugadintų geros nuotaikos, siūlau pasiskaityti šį straipsnelį, kuriame tikrai rasite daug naudingos informacijos ir gamybos procese pagelbėsiančių patarimų.