Sultys tik tada turės gydomąjį poveikį organizmui, jei bus geriamos tinkamai:
-
Patartina kelis kartus per savaitę išgerti ne mažiau kaip apie litrą sulčių. Tai padeda atstatyti pažeistas, nesveikuojančias ląsteles, maitina organizmą.
-
Vaisių ir daržovių, iš kurių spausite sultis, geriau nelupti, nevalyti, nes būtent po žievele susikaupia daugiausia vitaminų.
-
Sultys geriamos visiškai šviežios, ką tik išspaustos.
-
Sulčių gėrimas – savotiška gydomoji procedūra. Ji atliekama neskubant, ramioje aplinkoje, gerai nusiteikus.
-
Sultys – ir maistas, jas skrandis taip pat turi virškinti. Todėl vienu ypu nerekomenduojama išgerti daugiau nei stiklinės.
-
Sultys negeriamos greitai, dideliais gurkšniais, tarsi vanduo. Jos gurkšnojamos lėtai, geriausia – per šiaudelį.
Nevertėtų sulčių gardinti druska ar cukrumi. Tačiau galima jose išmaišyti šaukštelį medaus, smulkiai pjaustytų prieskoninių žolelių, įberti tarkuotos citrinos ar apelsino žievelės, kmynų, vanilės.