Įrašai, turintys ‘sultys‘ žymę
Sultys tik tada turės gydomąjį poveikį organizmui, jei bus geriamos tinkamai. Patartina kelis kartus per savaitę išgerti ne mažiau kaip apie litrą sulčių. Tai padeda atstatyti pažeistas, nesveikuojančias ląsteles, maitina organizmą. Vaisių ir daržovių, iš kurių spausite sultis, geriau nelupti, nevalyti, nes būtent po žievele susikaupia daugiausia vitaminų. Sultys geriamos visiškai šviežios, ką tik išspaustos.
Šaldykite. Tai geriausias ir mažiausiai laiko užimantis konservavimo būdas. Uogas nuplaukite, suberkite ant virtuvinio popierinio rankšluosčio ir palaukite, kol viskas nudžius. Tuomet sudėkite braškes į plastiko indelius, patalpinkite į šaldiklį. Uogas galima suberti ir į specialius polietileno maišelius su spaustukais. Atšildytas uogas skanaukite su blyneliais, desertais, naudokite padažams gaminti.
Šviežios sultys teikia energijos ir padeda išlaikyti gerą sveikatą. Patartina gerti įvairių rūšių sultis, nes šitaip organizmas gauna daugelį reikiamų vitaminų. Sultyse yra vitaminų, mineralų, pektinų, organinių rūgščių ir natūralaus cukraus. Kasdien patartina išgerti bent po dvi stiklines šviežiai spaustų sulčių. Tiesa, sergant kai kuriomis ligomis, pavyzdžiui, opalige, pankreatitu, cukriniu diabetu, sulčių gerti nepatartina.