Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

‘Įvairenybės‘ temos archyvas

Seksuali reklama

seksuali reklama Seksualumas reklamoje, toks pat senas reiškinys kaip ir pati reklama. Pirmieji, pusnuogės moters atvaizdą, panaudojo cigarečių gamintojai W.Duke & Sons, 1885m. Amerikoje. Kiekviename cigerečių pakelyje pirkėjas rasdavo kortelę su erotišku moters atvaizdu. Amerikoje, šie cigarečių gamintojai šoko tiesiai į lyderių poziciją. 

Vakarėlis po atviru dangumi

kepsnine Iškyla gamtoje (barbekiu) – tai tradicija, pramoga, ritualas ar tiesiog pretekstas surengti smagų vakarėlį. Atšilus orams pasikvieskite draugus į gamtą ir bendraudami bei valgydami skanius patiekalus maloniai praleiskite laiką. Vienu šūviu nušausite du zuikius: gamtoje bus geresnis apetitas ir virškinimas, o tuo pačiu ir pailsėsite nuo miesto šurmulio. Tokiame vakarėlyje bendrauti gali ne tik gerai pažįstami draugai – juk žmonių galima pakviesti gerokai daugiau, negu paprastai.

Dvivietė sofa – geriausia dovana sutuoktiniams

sofa Esate pakviesti į vestuves ir galvojate apie dovaną jaunavedžiams? Padovanokite dvivietę sofą. Juk su maža pinigų suma dovanai ir taip neišsisuktumėte, o dvivietė sofa būtų optimalus ir įdomus variantas, išsiskiriantis iš visų dovanotų pledų, vokelių su pinigais ir indų servizų gausybės. Dvivietė sofa dar vadinama įsimylėjelių krėslu ir puikiai tinka porelėms. Galite būti tikri, kad tokia dovana jaunavedžiams tikrai tiks ir patiks. Kaip panaudoti dvivietę sofą?

Patarimai iš viso pasaulio

Alyvu aliejus Kiekviena tauta turi savų, laiko patikrintų sveikatos ir ilgaamžiškumo receptų. Kai kurie jų iš tiesų vertingi ir veiksmingi! Norite neturėti antsvorio? Išmeskite keptuvę! Korėjietiška virtuvė laikoma sveikiausia pasaulyje, mat čia beveik viskas verdama: ne tik ryžiai, bet ir daržovės, žuvis, mėsa.

Kvepalai pagal charakterį

kvepalu buteliukas Apie Jūsų asmenybę ir charakterį daug ką gali pasakyti kvepalai, kuriais kvėpinatės. Apie žmogų sprendžiame iš jo stiliaus, bendravimo manierų, o ką atskleidžia aromatas, sklindantis nuo mūsų bendradarbės, bosės ar  draugės?

Gyvatvorės po istorijos skraiste (1 dalis)

gyvatvore Rūmų parkų ansambliai su itališko baroko terasomis plačiomis alėjomis, klasicizmui būdingais vandens telkiniais primena pačius nuostabiausius Europos parkų kūrėjų šedevrus. Tokie parkai puikiai tiko puotoms, karnavalams, teatro vaidinimams, žaidimams ar šokių vakarams. Soduose driekėsi alėjos, skliautuoti koridoriai, žalieji „kabinetai“ ir „salės“, kurių sienos buvo formuojamos iš „gyvų“ statybinių medžiagų – genimų medžių bei krūmų. Tikrais dekoratyvinio meno kūriniais tapdavo ne tik paradu dvelkiantys parteriai, sudaryti iš sudėtingų gėlių kompozicijų, bet ir karpyti medžiai, krūmai. Ypač iš Olandijos atvykę kraštovaizdžio kūrėjai mėgdavo rūmų soduose suformuoti geometrinius bosketus, labirintus.

Kuo vertingi špinatai?

spinatai Lietuvoje špinatai auginti ir vartoti pradėti palyginus nesenai, o gaila. Ši daržovė puikiausiai auga mūsų krašte. Vartojimui tinkami lapai užauga per mėnesį, dėl to per vasarą galima nuimti ir kelis derlius. Auginami kaip salotos. Mėgsta trąšią ir drėgną dirvą, be to, šalčiams atsparūs.

Apie teigiamas vynuogių savybes

vynuoges Vynuogės pripažintos vienu geriausių energijos šaltinių. Jų uogos puikiai valo organizmą, šalindamos iš jo nuodingas medžiagas. Gydomųjų ir stiprinamųjų savybių turi visos šios karališkos uogos dalys: ir šviežių uogų mikrodalelių ištraukos, ir kauliukų aliejus, ir vyno mielės, ir sultys, ir vynuogienojų žievės rauginės medžiagos, ir šakelių ekstraktas.

Kai kurios alaus rūšys ir jų savybės

alus Jau nuo senų senovės žmonės gėrė alkoholinius gėrimus. Gali būti, kad vienas iš alkoholinių gėrimų – alus, buvo išrastas netyčia, sumaišius miežius su vandeniu ir juos palikus, o tada prasidėjo fermentacijos procesas ir gimė gėrimas, be kurio daugelis vyrų šiandien neįsivaizduoja savo savaitgalio. Įdomu tai, kad alus Egipte buvo naudojamas ligoms gydyti, jis buvo įmaišomas į gydomuosius mišinius. Su alumi buvo susiję ir kiti ritualai, pavyzdžiui, jei vyras moteriai pasiūlydavo gurkštelti alaus iš savo bokalo, vadinasi, ši pora susižadėjo. Taigi, alus jau seniai buvo žinomas plačiajame pasaulyje ir su juo buvo susijusios įvairios tradicijos. Europoje alus labiau paplito Romos laikais.

Įdomūs faktai apie narkotikus

narkotikai Vienas labiausiai paplitusių šiuolaikinių narkotikų kokainas atsirado iš, regis, visai nekalto Pietų Amerikoje augančio kokos krūmo. Džiovintos kokos lapus vietos indėnai naudoja nuo neatmenamų laikų. Jų teigimu, šie lapai slopina alkį, malšina įvairius skausmus, teikia energijos ir žvalumo. Ištyrę kokos lapus mokslininkai padarė išvadą, kad juose narkotizuojančių medžiagų labai nedaug – geriausiu atveju jų poveikis prilygsta stipriai kavai (beje, pastaroji, daugybės mokslininkų teigimu, taip pat priskiriama narkotikams). Tačiau žmogus nebūtų žmogus, jei neįsigeistų to poveikio sustiprinti. XIX a. viduryje vienas vokiečių farmacininkas, iš kokos lapų išgavęs veikliąją narkotinę medžiagą, ją susintetino ir pagamino kokainą.
1
1 / 5