Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kur geriausia pirkti

Dabar įprasta pirkti maistą didelėse parduotuvėse, kur galima įsigyti įvairių produktų, negu vaikščioti į atskiras duonos ar mėsos parduotuves. Tačiau specializuotose parduotuvėse yra didesnis produktų pasirinkimas, jie būna natūralūs ir švieži. Kai kurių reikalingų produktų nesunku rasti ir prekybos centruose. Skirtingų tipų parduotuvės turi savo privalumų ir trūkumų.

 

Prekybos centras ar sveiko maisto parduotuvė?

Bendras pasirinkimas

Prekybos centruose galima įsigyti visų reikiamų produktų, todėl nereikia gaišti laiko vaikštant po skirtingas parduotuves. Sveiko maisto parduotuvėse didesnis neapdorotų grūdų ir natūralių produktų pasirinkimas, galima rasti daugiau riešutų ir valgomųjų sėklų rūšių.

Pieno produktai

Prekybos centruose galima rasti visų standartinių pieno produktų, o sveiko maisto parduotuvėse galima įsigyti ne tik karvių, bet ir ožkų bei avių pieno, sūrio, taip pat daugiau sojų gaminių.

Natūralios žemdirbystės produktai

Prekybos centruose labai ribotas šių produktų pasirinkimas, o sveiko maisto parduotuvėse prekiaujama daugiausia natūralios žemdirbystės produktais.

Vaisiai ir daržovės

Dėl didesnio prekybos ploto ir greitesnės apyvartos prekybos centrai gali pasiūlyti šviežesnių vaisių ir daržovių, tačiau labai dažnai jos būna apipurkštos chemikalais, o sveiko maisto parduotuvėse, priešingai nei prekybos centruose, pardavinėjami vaisiai ir daržovės būna išauginti natūralios žemdirbystės ūkiuose ir chemikalais nepurškiami, tačiau jų galiojimo laikas sutrumpėja.

Miltiniai gaminiai

Prekybos centruose daugiausia pardavinėjami standartiniai vietinių miltų gaminiai. Kitokių miltų gaminių pasirinkimas nedidelis. O štai sveiko maisto parduotuvėse visada galima nusipirkti ryžių, kukurūzų, miltų makaronų, ne kvietinių miltų bei kruopų, pavyzdžiui, sorų.

Mėsa ir žuvis

Prekybos centruose visada yra didelis šaldytos ir šviežios mėsos bei žuvies pasirinkimas. Deja, sveiko maisto parduotuvėse šių produktų būna retai, o jei ir galima rasti, tai pasirinkimas labai ribotas.

Pupelės ir kiti ankštiniai

Prekybos centruose pardavinėjami standartiniai pupelių ir kitų ankštinių produktai. Natūralios žemdirbystės ūkių produkcijos tarp jų nebūna, o sveiko maisto parduotuvėse būna didesnis pupelių, žirnių ir kitų ankštinių, išaugintų natūralios žemdirbystės ūkiuose, pasirinkimas.

Dribsniai, javainiai, košės

Prekybos centruose būna įvairių rūšių sausų pusryčių ir košių, tačiau juose gausu cukraus ir druskos. Sveiko maisto parduotuvėse pardavinėjami sausi pusryčiai būna nesaldinti, taip pat galima rasti daugiau ne kvietinių javainių ir košių.

Kruopos ir rupi duona

Kai kurių neskaldytų ir kitaip neapdorotų kruopų, pavyzdžiui, rudųjų ryžių, galima rasti ir prekybos centruose, tačiau pasirinkimas palyginti mažas. Rupios kvietinės ar ruginės duonos paprasčiau nusipirkti sveiko maisto parduotuvėje – ten jos tikrai rasite.