Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kaip sveikiausia konservuoti braškes?

  • Šaldykite. Tai geriausias ir mažiausiai laiko užimantis konservavimo būdas. Uogas nuplaukite, suberkite ant virtuvinio popierinio rankšluosčio ir palaukite, kol viskas nudžius. Tuomet sudėkite braškes į plastiko indelius, patalpinkite į šaldiklį. Uogas galima suberti ir į specialius polietileno maišelius su spaustukais. Atšildytas uogas skanaukite su blyneliais, desertais, naudokite padažams gaminti.
  • Džiovinkite.Braškės yra labai sultingos uogos, tad geriausia jas džiovinti, kai dar yra ne visai prinokusios ir smulkesnės. Džiovinkite šias uogas iki 70°Ctemperatūros įkaitintoje orkaitėje. Nuolat patikrinkite, kaip vyksta kaitinimo procesas, nes uogos gali perdžiūti, o tada jos bus neskanios, kietos. Džiovintas braškes puikiai panaudosite virdami saldžias sriubas, kompotą, netgi arbatą.
  • Spauskite braškių sultis.Braškių sultys pasižymi geromis kvapiosiomis savybėmis, be to atsieina pigiau, nes galite spausti ir prastesnė kokybės uogas. Braškes nuplaukite, apibarstykite jas cukrumi, bet nedideliu jo kiekiu ir palikite visai parai. Paskui pakaitinkite ant mažos ugnies, bet neužvirinkite. Uogas atskirkite nuo sulčių ir supilstykite į atskirus gera iškaitintus indus.