Įrašai, turintys ‘artisokai‘ žymę
Birželis 3, 2010.
| Žymės
prieskonines zoleles,
aliejus,
artisokai,
citrinos sultys,
lapelis,
ziedsostis,
augalas,
potencija | Grupė
Kulinarija,
Grožis, sveikata
Jei mėgstate eksperimentuoti virtuvėje, būtinai pasiruoškite ir paragaukite egzotiškųjų artišokų, pasaulyje vertinamų ne tik dėl pikantiškų skonio, bet ir maistingųjų savybių. Pirkdami artišokus žiūrėkite, kad jie nebūtų apvytę, spalva graži. Jei ketinate šias daržoves ruošti po kelių dienų, apipurkškite artišokus šaltu vandeniu, įdėkite i plastikinį maišelį, sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve. Tik ne ilgiau kaip dešimt dienų. Iš pradžių artišokus „žemyn galva“ sudėkite į puodą, įpilkite maždaug trečdalį jo tūrio vandens, šaukštelį citrinos sulčių, šaukštą aliejaus, įmeskite česnako skiltelę, kelis juoduosius pipirus, įberkite druskos ir virkite kol suminkštės ir lengvai lupsis žvynai (apie pusvalandį).