Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimaiTransportasNekilnojamasis turtasStatyba, remontasViskas namamsTelefonaiDarbas, mokslasTechnikaLaisvalaikisDrabužiaiKompiuterijaVerslasViskas nemokamaiPrekės vaikams

Įrašai, turintys ‘patiekalai‘ žymę

Pupelės ir patiekalai iš jų

sumustiniai su pupelemis Pupelės yra labai maistingos. Jose yra tirpios celiuliozės, kuri padeda reguliuoti cholesterino kiekį kraujyje. Pritūkę duonos, romėnai iš sumaltų džiovintų pupų miltų kepdavo bandeles. Vėliau tokias bandeles kepė Vakarų Europos valstiečiai. Centrinės ir Pietų Amerikos bei Vidurinių Rytų žmonėms džiovintos pupelės buvo svarbus ir pigus, daug baltymų turintis maisto produktas.

Ne tik gurmanams (1 dalis)

varske su zolelemis Bet kuris patiekalas be prieskonių, tai dar ne patiekalas. Gurmanai juos tiesiog dievina, nes prieskoniai teikia valgiui subtilų aromatą, tarsi pabrėžia jo skonį, žadina apetitą, o svarbiausia – padeda virškinimui, be to dauguma jų turi gydomųjų savybių. Kai kurios žolės puikiai gali pakeisti brangius ar sunkiai gaunamus prieskonius. Pavyzdžiui, melisa daržovių salotose, šaltuose ir karštuose patiekaluose gali pakeisti citriną. Stiprus jos lapų kvapas primena citriną.

Tradicinė vokiečių virtuvė

vokieciai.jpg Panašiai kaip ir mes, vokiečiai mėgsta sotų ir riebų maistą. Vokietiją garsina mėsiški patiekalai bei alus, kurio čia išgeriama daugiausiai pasaulyje. Tiesa, skirtingose šios šalies vietose gyvuoja savi papročiai ir tradicijos. Kiekvienas Vokietijos regionas gali pasigirti originaliais, tik tam karštui būdingais valgiais. Štai kad ir dešrelės, Berlyne gaminamos pikantiškos kario skonio (Curywurst), o Turingijoje populiariausios keptos (Bratwurst).