Nors sveiko maisto šalininkai sako, kad gruzdintuvėje gamintą maistą valgyti nelabai sveika, nieko bloga nenutiks, jeigu juo retsykiais pasimėgausite. Ypač paruoštu pagal taisykles.
-
Supiltus į gruzdintuvę riebalus reikia gerai įkaitinti.
-
Maisto produktus, paimtus iš šaldiklio gerai atšildykite, o tuos, kuriuos paėmėte iš šaldytuvo taip pat palaikykite apie pusvalandį kambario temperatūroje.
-
Vartokite žemės riešutų arba kukurūzų aliejų, nes jie tinkamiausi patiekalų gaminimui gruzdintuvėje.
-
Gruzdinkite tik šviežiame aliejuje ir nemaišykite jau panaudoto aliejaus su šviežiu. Daugiausiai patiekalus tame pačiame aliejuje galima gruzdinti du kartus.
-
O dabar nudžiuginsime tuos, kurie gruzdina tik bulves. Tik bulvių gruzdinimui naudotame aliejuje galėsite pasigaminti dar šešias porcijas bulvyčių, kada tik panorėję. Nepamirškite aliejaus perkošti. Visgi, jei riebalai parudavo, pakeiskite juos.
-
Nepalikite riebalų gruzdintuvėje, o išpilkite į sandarų indą ir pastatykite šaldytuve. Gruzdintuvę reikia išplauti ir nusausinti.