-
Ploni mėsos kepsneliai bus minkštesni ir nesausi, jei prieš kepdama juos pabarstysite bulvių krakmolu.
-
Raudonuosius svogūnus galite panaudoti patiekalams puošti. Supjaustykite griežinėliais, pabarstykite saldžiąja paprika, pavoliokite miltuose ir apkepkite aliejuje. Galite tiekti kaip užkandį.
-
Neturite kur laikyti gausaus morkų derliaus? Nepatingėkite morkų pasidžiovinti. Nuskustas morkas supjaustykite griežinėliais, paskleiskite ant tankių grotelių ir kelias valandas džiovinkite 60 – 70 °Ckarštumo orkaitėje praviromis durelėmis. Prieš dėdama į patiekalą džiovintas morkas pamirkykite vėsiame vandenyje – bus kaip šviežios.
-
Kad kietokos slyvos bei kriaušės greičiau sunoktų, jas laikykite popieriniame maišelyje.
-
Uogienės, kompotai, sultys išliks ryškios spalvos, jei stiklainius apvyniosite tamsiu popieriumi – jis saugos konservus nuo šviesos poveikio.
-
Paprikas lengviau nulupsite kelias minutes palaikiusi karštoje orkaitėje (kol odelė patamsės ir ims raukšlėtis). Paskui trumpam panardinkite į šaltą vandenį.
-
Jei specialiame sandariame inde kava vis tiek išsikvepia, pamėginkite ją laikyti šaldytuve. Ypatingo aromato kavą, kuria ketinate mėgautis tik retsykiai, laikykite šaldiklyje.
Į viršų