Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘zvake‘ žymę

Atraskite fondiu pasaulį

fondiu Fondiu – tai šveicarų išradimas, patiekalas, valgomas kelių asmenų iš vieno, šildomu dugnu, indo. Fondiu(fondre) išvertus iš prancūzų kalbos reiškia “tirpti”. Paskanauti fondiu pakviesti asmenys naudojasi specialiomis šakutėmis, skirtomis mirkyti gabalėliais supjaustytą maistą į tirštą karštą padažą. Jei patiekalas mėsiškas ar iš daržovių, maistas dažniausiai mirkomas sūrio padaže, jei valgomi vaisių gabaliukai, jie mirkomi šokolado padaže. Padažas valgymo proceso metu nuolat šildomas naudojant dujų degiklį arba žvakę.

Kvapni žvakė

zvake Dažnai namus kvepiname oro gaivikliais ar smilkalais. Malonus namų kvapas sukuria romantišką  nuotaiką. Nederėtų skubėti pirkti įvairių gaiviklių. Prie šventinio Vėlykų stalo svečiai bus maloniai nustebinti maža jūsų paslaptimi - kvepiančia žvakės liepsna. Tai labai nesunku padaryti patiems.

Kaip pašalinti vaško dėmes?

vasko-deme-001.jpg Pažįstama situacija – žvakės vaškas išsiliejo ant kilimo, ant drabužių, staltiesės. Išsileidusi žvakės medžiaga gali būti ne tik bičių vaškas, bet ir šiuolaikinis parafinas, ir stearinas – tačiau po išsiliejimo ir sukietėjimo pašalinti juos visus vienodai sunku. Tai ne grietinė ir ne uogienė, vien drėgnu skudurėliu neišvalysi. Bet neskubėkite nešti kilimą ar paltą su vaško dėmėm į cheminį valymą. Viską galite nemokamai atlikti patys, namų sąlygomis.

Ar žinai, kaip uždegti žvakę be degtukų ir žiebtuvėlio?

degtukas.jpg Jei turi draugų, kurie nė minutei negali išsiskirti su cigarete, žinai, kaip svarbu savo namuose turėti žiebtuvėlį ar degtukų. Juk parūkymas jiems gali turėti didžiulę įtaką nuotaikai. Pasakysi, kad tuomet kuo tą cigaretę prisidegti, jis turi pats ir pasirūpinti, tačiau nutinka visko.

Stalo puošimas servetėlėmis (8 dalis: marškiniai ir žvakė)

marskiniai.jpg Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite. Šį kartą dar du servetėlių lankstymo būdai – „marškiniai“ ir „žvakė“.