Įrašai, turintys ‘morkos‘ žymę
Ploni mėsos kepsneliai bus minkštesni ir nesausi, jei prieš kepdama juos pabarstysite bulvių krakmolu. Raudonuosius svogūnus galite panaudoti patiekalams puošti. Supjaustykite griežinėliais, pabarstykite saldžiąja paprika, pavoliokite miltuose ir apkepkite aliejuje. Galite tiekti kaip užkandį. Neturite kur laikyti gausaus morkų derliaus? Nepatingėkite morkų pasidžiovinti.
Česnakai itin populiarios prieskoninės daržovės, patiekalams suteikiančios pikantišką, aštrų skonį ir kvapą. Dažniausiai česnakai vartojami neapdoroti. Iš jų nesunku namuose pasiruošti česnakinės druskos: skilteles reikia išdžiovinti orkaitėje, vėliau su rupia druska sumalti. Česnakus galima marinuoti, konservuoti, sūdyti, gaminti iš jų tyrę su petražolėmis salierais, bazilikais – tai puikūs patiekalų pagardai.
• Morkose yra daug karotino – medžiagos, kuri organizme pavirsta vitaminu A, labai svarbiu žmogaus sveikatai. Čia yra ir vitaminų: C, B, B2, B6, PP, E, K. Morkose yra nemažai ir mineralinių medžiagų: kalio, natrio, kalcio, fosforo, magnio, jodo ir organizmui reikalingos geležies. Kadangi morkose gausu karotino, jos naudingos sergant akių uždegimu, spartina epitelizaciją, aktyvina oksidacijos procesą. Morkos stiprina visą žmogaus organizmą, didina atsparumą infekcijoms, saugo nuo mažakraujystės.