Įrašai, turintys ‘grūdai‘ žymę
Dabar gausu greitai išverdamų košių. Kai kurias paruošti užtrunka vos kelias minutes. Tačiau tikrų (neskaldytų, nesmulkintų) grūdų košės sveikatai naudingesnės.Paprasčiausia išvirti grikių košę. Kodėl? Nes kiekvienas grikio grūdelis turi gerą natūralų apsauginį dangalą ir virdamas neišskiria krakmolo.
Duonos valgome kelis kartus per dieną, todėl svarbu, kad ji būtų ne tik skani, bet ir sveika bei maistinga. Kaip iš gausybės rūšių išsirinkti vertingiausią? Štai ką reikėtų žinoti. Jeigu pažvelgsime į mitybos piramidę – visuotinai pripažintą sveiko maitinimosi vadovą – duoną rasime jos apačioje kartu su kruopomis ir makaronais. Vadinasi, šie produktai turėtų sudaryti mūsų kasdienio valgiaraščio pagrindą.