Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Viskas apie duoną, tešlą, kepinius

  • Autorius
Duonoje yra nevirškinamų angliavandenių, kurie yra reikalingi mūsų kasdienio maisto komponentai – skatina žarnyno peristaltiką, veikia cholesterino, riebiųjų rugščių apykaitą ir panašiai. Visi saldieji kepiniai – džiaugsmas smaližiams. Kad gaminti būtų lengviau ir nesėkmės nesugadintų geros nuotaikos, siūlau pasiskaityti šį straipsnelį, kuriame tikrai rasite daug naudingos informacijos ir gamybos procese pagelbėsiančių patarimų. razinosViskas apie kepinius. Mielės greičiau pakils, jei jas užpilsite šiltu pienu su cukrumi. Dėdami į tešlą razinas, pabarstykite jas miltais. Tada jos vienodai pasiskirstys tešloje. Tešla nelips prie rankų, jei jas pasitepsite aliejumi. Plonai iškočiotą tešlą sunku įdėti į skardą. Apibarstykite ją miltais, apvyniokite ant kočėlo ir dėdami atvyniokite. Kad vienodai pasiskirstytų vanilė, iš anksto ją ištirpinkite karštame vandenyje. Mielinė tešla bus ypač minkšta ir puri, jei prieš pat kepdama į ją įmaišysi trintų virtų bulvių (2 bulves 1kg miltų). Kad pyragėliai ir spurgos sugertų mažiau riebalų, į tešlą įpilkite šaukštą spirito. Išimtą tortą iš orkaitės su forma pastatykite ant šaltu vandeniu suvilgytos šluostės. Pastovėjusį tortą lengvai išimsite iš formos. Tortas nesudžius, jei į dėžutę idėsite gabalėlį obuolio. Užminkydami tešlą, neberkite miltų į skystį. Atvirkščiai – nedidele čiurkšlele po truputį pilkite skystį į miltus i rmaišykite. apelsino zieveleNepadauginkite cukraus. Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega. Be to, šitokia tešla prastai kyla, pyragų vidus prasčiau kepa. Jeigu tešlai trūksta druskos, tai ištirpinkite jos mažame kiekyje vandens arba pieno, supilkite į tešlą ir gerai ją išminkykite. Tešla greičiau iškils, jei į ją įkišite keletą kiauravidurių makaronų. Neaptepkite kiaušiniu sluoksniuotos tešlos kepinio kraštų, nes kiaušinis sulipdys tešlos sluoksnius ir tešla neiškils. Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai. Minkštą lipnią tešlą kočiokite buteliu, pripildytu šilto vandens. Plonai iškočiotą tešlą sunku įdėti į skardą. Apibarstykite ją miltais, apvyniokite ant kočėlo ir dėdamos atvyniokite. Tešla nesutrūkinės. Tešla geriau keps, jei aplink ją bus palikta daugiau erdvės. keksasPyragas nepridegs, jei ant skardos po forma pribersite stambios druskos. Jeigu kepinys apdegė, leiskite jam ataušti ir atsargiai nutrinkite degėsius smulkia trintuve ir apibarstykite miltiniu cukrumi. Jeigu uogienė pyragėliams per skysta, tai į ją įdėkite 2-3 šaukštus džiūvėsėlių arba kukuruzų dribdnių. Jeigu keksą iš formos sunku išimti, tai apverskite jį ant servetėlės ir ant formos viršaus uždėkite sudrėkintą rankšluostį. Po 10min keksas vienodai atšoks nuo formos sienelių. Viskas apie duoną. Kad gražiau atriektumėte šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje. Duona vėl bus šviežia, jei įdėję į kiaurasamtį ir iš viršaus pridengę, palaikysite virš garų.