Įrašai, turintys ‘sveikas maistas‘ žymę
Nuolat girdime apie tai, kaip nesveikai mes maitinamės, kad reikėtų vartoti mažiau riebalų, mažiau kepto, daugiau troškinto maisto ir panašiai. Pamokymai yra gerai, tačiau visi žinome, kaip sunku laikytis sveikos mitybos principų. Bet nenusiminkite, dabar jau yra puiki pagalbininkė – cikloninė krosnelė, padėsianti jums visai šeimai nesunkiai paruošti sveikesnį ir gardesnį maistą. Tai – naujos kartos maisto gaminimo įrenginys. Jame maistą galima kepti, virti, skrudinti, džiovinti, troškinti, atšildyti, ruošti garuose.
Duona – kepinys iš kviečių, rugių ir kitų javų miltų. Vienas iš svarbiausių maisto produktų, patenkinantis daugumą organizmo energijos poreikių. Duonai tešla maišoma iš miltų, druskos ir vandens. Kai kada dar dedama salyklo, kmynų, cukraus, pieno, išrūgų ar kitų priedų. Tešla dažniausiai rauginama duonos raugu arba keliama mielėmis.
Kai kurie žmonės duonos atsisako, nes neva ji yra viena iš svorio augimo priežasčių.