Įrašai, turintys ‘spinatai‘ žymę
Lietuvoje špinatai auginti ir vartoti pradėti palyginus nesenai, o gaila. Ši daržovė puikiausiai auga mūsų krašte. Vartojimui tinkami lapai užauga per mėnesį, dėl to per vasarą galima nuimti ir kelis derlius. Auginami kaip salotos. Mėgsta trąšią ir drėgną dirvą, be to, šalčiams atsparūs.
Špinatai-tamsiai žalios spalvos lapai, vieniems jie panašūs į rugštynes, kitiems- primena trauklapius. Neįsivaizduojate kokie jie yra maistingi, tai- vitaminų ir naudingų medžiagų „bomba“. Ne bereikalo špinatais mito garsusis animacijos herojus Popajus. Špinatai teikia ne tik energijos- jie naudingi kovojant su celiulitu, nes juose yra gausybė kalio, kuris šalina atliekamą vandenį iš audinių. Špinatuose gausu
LAŠIŠA. Nauda: saugo nuo širdies bei kraujagyslių ligų.
Lašiša – ypač naudingų omega-3 rūgščių šaltinis. Šios rūgštys teigiamai veikia kraują, mažina „blogojo“ cholesterolio susidarymą, užkerta kelią aterosklerozei. Įrodyta, kad žmonėms, kurie nors keletą kartų per savaitę valgo riebios žuvies, tikimybė patirti mirtiną širdies priepuolį sumažėja net 68%.