Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

‘Buitis, interjeras‘ temos archyvas

Indai ir stalo komplektai kiekvienai progai

indai Namuose derėtų turėti nors vieną servizą desertams su puodeliais arbatai ir kavai, kurį laikysime, naudosimės rečiau nei kitais. Pasirenkant tokį servizą verta iš karto pagalvoti apie galimybę papildomai pirkti vieną kitą vienetą panašių indų vietoje sudužusių. Tokiu populiariu servizo piešiniu galėtų būti auksinė juostelė ant baltų indų pakraščių. Galima išrinkti taip pat bet kokios formos, spalvos ir piešinio porcelianinius indus, kurie parduodami atskirais vienetais ir dažnai būna parduotuvėse.

Dvivietė sofa – geriausia dovana sutuoktiniams

sofa Esate pakviesti į vestuves ir galvojate apie dovaną jaunavedžiams? Padovanokite dvivietę sofą. Juk su maža pinigų suma dovanai ir taip neišsisuktumėte, o dvivietė sofa būtų optimalus ir įdomus variantas, išsiskiriantis iš visų dovanotų pledų, vokelių su pinigais ir indų servizų gausybės. Dvivietė sofa dar vadinama įsimylėjelių krėslu ir puikiai tinka porelėms. Galite būti tikri, kad tokia dovana jaunavedžiams tikrai tiks ir patiks. Kaip panaudoti dvivietę sofą?

Namų vaistinėlė

vaistinele.gif Vaistinėlę su visais būtiniausiais medikamentais ir priemonėmis, skirtomis medicininei pagalbai suteikti reikia turėti ne tik automobilyje, bet ir namuose. Labai svarbu žinoti, kur vaistinėlę laikyti ir kaip ją prižiūrėti. Labai svarbu vaistinėlę laikyti ne per daug šiltoje, ne per daug drėgnoje ir ne per daug vėsioje vietoje. Geriausiai vaistinėlės laikymui tinka kambario temperatūra. Kai kurie žmonės vaistus deda į šaldytuvą, tačiau tai daryti reikia tik tada, jei vaisto informaciniame lapelyje nurodyta, kad jis turi būti laikomas žemoje temperatūroje.

Plytinių bei blokinių namų privalumai ir trūkumai

blokinis namas Visos statybinės medžiagos bei technologijos turi savų trūkumų ir privalumų. Priklauso nuo to, ar esame statytojai, ar esame vartotojai. Gelžbetonis yra puiki techninė statybinė medžiaga, skirta namo pamatams, perdangos plokštėms, pastatų karkasams (kolonos, sijos), inžineriniams statiniams (tiltams, kanalams, laiptams, takams) ir kt. tačiau netinkama sienoms – nesulaiko šilumos nei garso. Be to, būna iš anksto numatyti kanalai elektros instaliacijai, dėl to sudėtingiau pakeisti jungtukų ir lizdų vietas.

Plokščias stogas

stogas terasa Naujos technologijos dar praeito amžiaus pradžioje nugalėjo tradicijas, sėkmingai įveikė ankstesniuosius dekoratyvius stilius. Revoliucingos nuotaikos ir dinamiškas laikmetis inspiravo siekimą išgryninti formą. Prisiminkime tarpukario Lietuvos modernius pastatus, savo drąsiais kubais užpildžiusius Kauno miestą. Tuo metu pažangioji Lietuvos visuomenė noriai priėmė gaivius mados vėjus. 5 – ajame ir 6 – ajame dešimtmečiuose lakoniškos formos buvo ypač gyvybingos. Žymiausi pasaulio architektai – Le Corbusier, Frank Lloyd Wright, Alvar Aalto ir kiti  - sėkmingai pritaikė jas ne tik visuomeniniams, bet ir individualiems pastatams.

Kaip pasisiūti romanetę?

romanetes Jeigu turimos užuolaidos netenkina, galime įsigyti žaliuzes arba pasigaminti sutraukiamas langų užuolaidas. Romėniškos uždangos, arba, romanetės, tiks darbo kabinetui, virtuvei arba moderniais baldais apstatytam gyvenamajam kambariui. Lengvos, gausiai drapiruotos austriškos uždangos labiau tiktų miegamajam ar svetainei. Romanetes siuvame iš standaus audinio. Romanetei reikalingas medžiagos kiekis nustatomas išmatavus lango nišos plotį ir aukštį ir pridėjus po 1,5 cm šonų užlaidas ir apie 10 cm ilgio klostėms ir palenkimams.

Guminiai kilimėliai

neilono kilimo privalumas Pagaminti iš NBR (Nitrilo) aktyviosios gumos: Išlaiko statinį krūvį.Atsparūs alyvai bei tirpikliams.Atlikti šių kilimėlių degumo bandymai.Neslidūs. Įprastos naudojimo vietos: šalia išorinių durų: ypač patogu žiemos metu, kai lauke sninga ar šlapdriba. Kilimėlis užtikrina saugumą – neleidžia paslysti.

Kambarys paaugliui

paauglys kambaryje Sakoma, kad paauglystė yra sudėtingas amžius. Vis dėlto harmoninga aplinka gali padėti ir šį sunkų laikotarpį. Paauglio kambarys turėtų būti lyg atskiri apartamentai namuose – čia gali nebūti virtuvės, tačiau turėtų būti atskira vonia. Tai atspindėtų pereinamojo periodo (atsiskyrimo nuo tėvų) idėją, be to, šiuo metu paaugliai pradeda daugiau dėmesio skirti išvaizdai, todėl vonioje turėtų būti daug lentynų, kuriose jūsų augantis vaikas galės laikyti visas kūno, veido, plaukų priežiūros bei kitas kosmetines priemones.Pagrindinės kambario zonos, žinoma, lieka tos pačios – tai darbo, poilsio zonos bei vieta įvairiems daiktams laikyti.

Optimali tvarka jūsų virtuvėje

stalcius Paskutiniais metais pasikeitė virtuvės funkcija. Jeigu anksčiau namų šeimininkei ji buvo tik darbo vieta, šiandien – tai patalpa, kurioje susirenka šeima, susitinkama su draugais, kartu gaminamas maistas ir maloniai praleidžiamas vakaras. Norint, kad virtuvė atitiktų modernios virtuvės reikalavimus, ji turi būti ne tik geros išvaizdos, bet ir patogi. Šeimininkavimas virtuvėje turi teikti džiaugsmo ir tai turi būti taip efektyviai organizuota, kad darbas virtuvėje tirpte tirptų.

Namui būtini izoliacinių plėvelių sluoksniai (2 dalis)

vejo izoliacine plevele Statant šiuolaikines konstrukcijas pagal naujausias technologijas, atsirado būtinybė naudoti ir naujas medžiagas – įvairias statybines plėveles. Pagrindinė jų funkcija – saugoti šilumos izoliacijos sluoksnį nuo drėgmės ir neleisti atsirasti šilumos nuostoliams. Šių plėvelių vaidmuo ypač svarbus, kai šilumos izoliacija yra iš akmens ir stiklo vatos. Taigi aptarsime keletą dažniausiai naudojamų izoliacinių plėvelių rūšių.Sienų konstrukcija taip pat turi būti apsaugota nuo drėgmės bei vėjo poveikio.
1
1 / 5