Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘alus‘ žymę

Vyrams alų gerti nesveika

alus Vyrai mėgsta alų ir geria jį tikrai ne po butelį ar du, o kur kas daugiau, ypač susirinkę kompanijoje. Visi žinome, kad alkoholis mažomis dozėmis sveika, bet mažiausiai trijų butelių per vakarą jau nepavadinsi maža doze, o tai su laiku gali rimtai pakenkti sveikatai. Kokią įtaką sveikatai daro alus? Pasirodo, jo sudėtyje yra iš apynių išskiriančio ir vyriško hormono testosterono gamybą slopinančio fitoestrogeno. Tada vyrauti pradeda estrogenas – moteriškas hormonas. Šitaip ir įvyksta hormonų disbalansas, o jo pasekmės įvairios.

Kai kurios alaus rūšys ir jų savybės

alus Jau nuo senų senovės žmonės gėrė alkoholinius gėrimus. Gali būti, kad vienas iš alkoholinių gėrimų – alus, buvo išrastas netyčia, sumaišius miežius su vandeniu ir juos palikus, o tada prasidėjo fermentacijos procesas ir gimė gėrimas, be kurio daugelis vyrų šiandien neįsivaizduoja savo savaitgalio. Įdomu tai, kad alus Egipte buvo naudojamas ligoms gydyti, jis buvo įmaišomas į gydomuosius mišinius. Su alumi buvo susiję ir kiti ritualai, pavyzdžiui, jei vyras moteriai pasiūlydavo gurkštelti alaus iš savo bokalo, vadinasi, ši pora susižadėjo. Taigi, alus jau seniai buvo žinomas plačiajame pasaulyje ir su juo buvo susijusios įvairios tradicijos. Europoje alus labiau paplito Romos laikais.

Alkoholis naikina kūrybingumą

alkoholis   Didelis skirtumas tarp blaivaus ir priklausomo nuo kvaišalų proto. Kūryba ir kūrybiškumas susiję su žmogaus fiziologija. Kiek šviesoforas turi lempų? Tris. Atsakymas į tokį klausimą nėra kūryba, nes smegenis suranda kažkada jau įrašytą informaciją, tuo tarpu kai žmogus susiduria su uždaviniu ar klausimu, į kurį atsakymo nėra galvoje, prasideda kūryba. 

Alaus mėgėjams vyrams

alus Vyrai, labai mėgstantys alų, rizikuoja "sumoteriškėti". Kai kurie komponentai, esantys aluje, stimuliuoja moteriškųjų hormonų estrogenų gamybą. Fitoestrogenai, esantys aluje, taip pat skatina moteriškųjų hormonų veiklą. Todėl vyrukai, labai mėgstantys alų, turėtų susimąstyti. Laikui bėgant jų organizme gali susidaryti hormoninis disbalansas, o tai keičia net figūrą (ji moteriškėja). 

Pasigamink imbierinio alaus!

alus1.jpg Lažinuosi, kad nedaug kas iš jūsų moka pasidaryti imbierinį alų. Karštą vasaros dieną toks gėrimukas puikiai atgaivina. Imbierinis alus yra kilęs iš Amerikos. Tokį gėrimą gali gerti visi, jame vargu ar yra daugiau negu 1 procentas alkoholio, be to šis imbierinis gėrimas yra skanus, o pats imbieras yra naudojamas kaip vaistas daugelyje šalių. Pasidaryti imbierinį alų nėra sunku, pabandyti verta. Prieš darydami gėrimą, švariai nusiplaukite rankas.