Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Apie teigiamas vynuogių savybes

 

vynuogesVynuogės pripažintos vienu geriausių energijos šaltinių. Jų uogos puikiai valo organizmą, šalindamos iš jo nuodingas medžiagas. Gydomųjų ir stiprinamųjų savybių turi visos šios karališkos uogos dalys: ir šviežių uogų mikrodalelių ištraukos, ir kauliukų aliejus, ir vyno mielės, ir sultys, ir vynuogienojų žievės rauginės medžiagos, ir šakelių ekstraktas.

 

Antialerginės vynuogių savybės.  Neseniai išaiškinta, kad vynuogės be kauliukų labai naudingos žmogui. Įvairiausių spalvų ir dydžio vynuogės be kauliukų darosi vis populiaresnės, nes jose daugiau minkštimo, be to, išvesta daug skirtingo skonio uogų. Šios uogos turi minkštus kauliukus, nes iš jų buvo pašalinta medžiaga, kuri, bręstant uogoms, skatina kauliukus kietėti. Atlikus naujausius vynuogių minkštimo bei jų kauliukų tyrimus paaiškėjo, kad stipriai veikiančių antialerginių medžiagų, kurių aptikta normaliuose vynuogių kauliukuose, yra ir minkštose sėklose. Daugiausia antialerginių substancijų polifenolių rasta baltųjų ir žaliųjų vynuogių kauliukuose. Šių medžiagų yra ir kai kuriuose daržovėse, uogose; daugiausia vyšniose ir spanguolėse, kai kurių medžių žievėje.

 

Priešvėžinės vynuogių savybės.  Vynuogės stabdo vėžinių ląstelių augimą. Šiose uogose "snaudžiantys" veiklieji polifenoliai kovoja su virusais, stabdo auglių formavimąsi ir augimą. Jie stiprina kraujo indų sieneles, savotiškai "naikindami" sklerotinius kraujagyslių pakitimus, saugo organizmo ląsteles nuo kenksmingo laisvųjų radikalų poveikio. O laisvieji radikalai, kaip žinoma, skatina aterosklerozę. Nustatyta, kad vynuogėse yra resveratrolio - medžiagos, kuri stabdo prasidedantį vėžio ląstelių augimą.

 

Džiovintos vynuogės (razinos) sutvarko skrandžio problemas.  Razinos skatina gamintis hemoglobiną ir reguliuoja sutrikusio skrandžio veiklą. Kasdien suvalgydami po nedidelę saują virintu vandeniu švariai nuplautų razinų, pamiršite žarnyno problemas. Jeigu iš pat ryto esate prastos nuotaikos ir liūdna, suvalgykite saujelę razinų - nuotaika pagerės.