Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Indai ir stalo komplektai kiekvienai progai

Namuose derėtų turėti nors vieną servizą desertams su puodeliais arbatai ir kavai, kurį laikysime, naudosimės rečiau nei kitais. Pasirenkant tokį servizą verta iš karto pagalvoti apie galimybę papildomai pirkti vieną kitą vienetą panašių indų vietoje sudužusių. Tokiu populiariu servizo piešiniu galėtų būti auksinė juostelė ant baltų indų pakraščių. Galima išrinkti taip pat bet kokios formos, spalvos ir piešinio porcelianinius indus, kurie parduodami atskirais vienetais ir dažnai būna parduotuvėse.

 

Stalo įrankiai – žymiai patvaresnis servizo elementas. Tačiau reikėtų pagalvoti apie jų papildymą pagal galimybę specialiais stalo įrankiais. Būtinų indų ir komplektų sąrašas susideda iš 6 vienetų (šešiems asmenims). Nedideliuose butuose draugiški susitikimai neviršija šio skaičiaus (2 – 4 kviestiniai asmenys, 2namų šeimininkai). O porcelianiniai servizai ir stalo įrankių kompektai dažniausiai būna  6 asmenims.

 

Kadangi namuose ne visada turime viską, ko mums tam tikromis sąlygomis prireikia, siūlome keletą būdų, kaip rasti išeitį iš susidariusios padėties:

 

  • Pasiskolinti indus ar stalo įrankius iš artimųjų, bet ne iš pakviestų į pobūvį pažįstamų; jeigu svečių labai daug – verčiau pasinaudoti vienkartiniais stalo įrankiais, o jų šiais laikais būna įvairių ir labai gražių, tinkančių įvairiomis progomis.
  • Sumaniai pakeisti trūkstamus indus tuo, ką turime namuose. Pavyzdžiui, kompotinėse galima patiekti įvairius prieskonius, dideliame apvaliame pusdubenyje – įvairiaspalves salotas arba tortą, plačia mentele sviestui galima imti tortą, o drebučiai arba ledai patiekiami nedidelėse vyno taurėse. Nors ir nukrypstama nuo tam tikrų reikalavimų, tačiau su pagarba gali būti svečių priimta.