Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Optimali tvarka jūsų virtuvėje

Paskutiniais metais pasikeitė virtuvės funkcija. Jeigu anksčiau namų šeimininkei ji buvo tik darbo vieta, šiandien – tai patalpa, kurioje susirenka šeima, susitinkama su draugais, kartu gaminamas maistas ir maloniai praleidžiamas vakaras.

 

Norint, kad virtuvė atitiktų modernios virtuvės reikalavimus, ji turi būti ne tik geros išvaizdos, bet ir patogi. Šeimininkavimas virtuvėje turi teikti džiaugsmo ir tai turi būti taip efektyviai organizuota, kad darbas virtuvėje tirpte tirptų.

 

Planuojant virtuvę, peršasi daug idėjų kaip sutrumpinti kasdienę ruošą ir kuo patogiau organizuoti atskirus darbus. Jau planuojant virtuvę, reikia atsižvelgti į įvairius ergonominius reikalavimus ir vidinę virtuvės įrangą. Įrodyta – kuo patogesnė virtuvė, tuo malonesnė ruoša.

 

Patirtis ir individualūs pasvarstymai yra virtuvės planavimo pradžia. Tada kiekviena namų ūkio įranga neabejotinai atliks svarbias funkcijas.

 

Norint optimaliai organizuoti ruošą, išvengti didesnių atstumų ir tuo pačiu sutaupyti laiko, reikia apgalvoti, kas ir kur bus sudėta ir virtuvės baldus išdėstyti taip, kad jie būtų ten, kur sudėtos maisto atrasgos, puodai, indai ir plovimo priemonės. Žinoma, jei šie baldai dar bus ir gerai įrengti, komfortas virtuvėje – užtikrintas.

 

Kaip geriau išnaudoti virtuvės erdvę? Pirmasis patarimas būtų, įsirengti aukštą spintą su ištraukiamais krepšiais. Visas spintos turinys ištraukiamas iš spintos vienu judesiu. Viskas gerai matoma ir lengvai pasiekiama. Tokia spinta gali būti įvairaus aukščio ir gražiai atrodo virtuvėje. Antrasis patarimas – ištraukiami stalčiai, įmontuoti aukštoje spintoje. Visas spintos turinys lengvai pasiekiamas, kadangi vidurinius stalčius galima ištraukti ir atskirai. Šiuo atveju stalčių turinys puikiai pasiekiamas iš viršaus. Labai praverstų ir didelis ištraukiamas stalčius. Jis labai talpus, ir jame viskas lengvai pasiekiama, vietos pakanka net ir labai dideliems daiktams. Dar vienas, tvarką virtuvėje padedantis palaikyti įrenginys – negilūs dėklai, įvairioms smulkmenoms susidėti.