Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kambarys paaugliui

Sakoma, kad paauglystė yra sudėtingas amžius. Vis dėlto harmoninga aplinka gali padėti ir šį sunkų laikotarpį. Paauglio kambarys turėtų būti lyg atskiri apartamentai namuose – čia gali nebūti virtuvės, tačiau turėtų būti atskira vonia. Tai atspindėtų pereinamojo periodo (atsiskyrimo nuo tėvų) idėją, be to, šiuo metu paaugliai pradeda daugiau dėmesio skirti išvaizdai, todėl vonioje turėtų būti daug lentynų, kuriose jūsų augantis vaikas galės laikyti visas kūno, veido, plaukų priežiūros bei kitas kosmetines priemones.

 

Pagrindinės kambario zonos, žinoma, lieka tos pačios – tai darbo, poilsio zonos bei vieta įvairiems daiktams laikyti. Darbo stalas turėtų būti pakankamai didelis, kad ant jo tilptų kompiuterinė technika ir dar liktų vietos sąsiuviniams bei knygoms. Itin atidžiai reikia parinkti kėdę: šiuo laikotarpiu bręstantis žmogus labai daug laiko praleidžia sėdėdamas. Augant vaikui, auga ir jo poreikiai, tad natūralu, jog namuose atsiranda daugiau rūbų, daiktų. Todėl reikia numatyti vietą, kur galėsite sukrauti įvairiausius daiktus ir dar palikti laisvos vietos ateityje susikaupsiančiam „turtui“. Erdvios drabužinės ar sieninės spintos padės palaikyti tvarką paauglio kambaryje.

 

Formuojantis suaugusio žmogaus įpročiams, aktualesnė darosi ir svečių problema. Taigi paauglio kambaryje turėtų būti ne tik lova, bet ir keli foteliai (galbūt tai bus sėdmaišis) arba nedidelės sofutės. Ypač praverstų baldų apmušalai iš nedegios medžiagos. Svarbu atsižvelgti ir į vaikų pomėgį garsiai klausyti muzikos. Vaiko kambario nereikia visiškai izoliuoti ar atskirti, tačiau sienas patartina dekoruoti gobelenais ar minkštais tapetais. Didelės pagalvės ant grindų taip pat truputį prislopintų iš kambario sklindantį triukšmą.

 

Kuriant paauglio kambario interjerą, svarbiausia viską derinti su juo pačiu. Šiuo gyvenimo periodu vaikas jau domisi aplinkos grožiu, dizaino naujovėmis ir sugeba pats sukurti stilingą, jo pomėgius atitinkantį kambario interjerą.