Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘kava‘ žymę

Kava naudinga sveikatai

kava Nė vienas gėrimas nėra taip apipintas mitais kaip kava. Dėl ypatingo aromato kava yra vienas mėgstamiausių gėrimų pasaulyje. Pateikti ją galima įvairiausiais būdais: karštą ar šaltą, juodą ar su pienu bei grietinėle, su cukrumi ar medumi, pagardintą prieskoniais, likeriu ar brendžiu. Ilgai tvirtinta, kad kava kenkia sveikatai, bet tada turėtų nesveikuoti visa Brazilija ir daugiausiai Europoje jos išgeriantys skandinavai. Laimei, naujausi tyrimai tvirtina, kad šis gėrimas ne tik nekenkia sveikatai, bet ir padeda išvengti kai kurių ligų. 

Kofeinas-pliusai ir minusai

kofeinas Grynas kofeinas yra karti, balta kristalizuota substancija, kuri veikia žmogaus organizmą  kaip stiprus  stimuliatorius. Kofeinas yra dažno žmogaus kasdienis palydovas, kas įsivaizduoja savo rytą be kavos puodelio? Kava-vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Taigi, kofeinas vaidina svarbų vaidmenį mūsų gyvenime, todėl nuolat atsiduria įvairių sveikatos studijų ir tyrimų centre.  Apie kofeiną nuolat sklando įvairūs mitai. Vieną dieną kofeinas pristatomas kaip puikus antioksidantas,  kitą dieną paneigiama viskas, kas gera buvo pasakyta apie kofeiną ir kavą. Kaip yra iš tikrųjų?

Trumpi patarimai kavos mėgėjams

kava.jpg • Kad kavos pupelės būtų aromatingos, 10 minučių palaikykite jas šaltame vandenyje ir po to išdžiovinkite karštoje orkaitėje. Kava bus aromatingesnė, kai prieš virdami sumaltą kavą truputį pakaitinsite ant ugnies ir įdėsite į ją kelis kristalėlius valgomosios druskos. • Prieš maldami kavos pupeles pakaitinkite orkaitėje. Bus dviguba nauda: bute maloniai pakvips, o išvirta kava bus skanesnė ir kvapnesnė.

Paragaukite kitokios kavos

kitokia-kava.jpg Visi esame pratę gerti tiktai kavamedžio pupelių kavą ir tikriausiai ne visi žinome, kad būna ir kitokios kavos, kuri savo vertingumu ir maistingumu nė kiek nenusileidžia pastarajai. Įprasta kava turi medžiagų, nuo kurių poveikio gali atsirasti dirglumas, nerimas, nemiga, galvos skausmas, rankų virpėjimas ar net pykinimas. Jei ir jums pasireiškia būtent tokie simptomai, gal pats metas įprastą kavą pakeisti kitokia?

Energijos siurbikai

Energijos-siurbikai.jpg Vieni maisto produktai suteikia organizmui energijos ir gyvybinių jėgų, tuo tarpu kiti neabejotinai daro priešingą poveikį. Visuotinai pripažinti energijos siurbikai yra kava, šokoladas, gaivieji gėrimai ir alkoholis. Kofeinas Kofeino gauname iš įvairių šaltinių, pavyzdžiui, kavos, arbatos ir kai kurių gaiviųjų gėrimų. Šokolado sudėtyje taip pat yra į kofeiną panašių komponentų, kurie organizmui daro panašų poveikį. Kofeinas per labai trumpą laiką pakelia energiją, tačiau laikiną energijos pakilimą lydi atoslūgis ir pastebimas nuovargis.