Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Trumpi patarimai kavos mėgėjams

• Kad kavos pupelės būtų aromatingos, 10 minučių palaikykite jas šaltame vandenyje ir po to išdžiovinkite karštoje orkaitėje. Kava bus aromatingesnė, kai prieš virdami sumaltą kavą truputį pakaitinsite ant ugnies ir įdėsite į ją kelis kristalėlius valgomosios druskos. • Prieš maldami kavos pupeles pakaitinkite orkaitėje. Bus dviguba nauda: bute maloniai pakvips, o išvirta kava bus skanesnė ir kvapnesnė.kava • Kavai naudokite šviežią nevirintą vandenį. Nuo vandens labai priklauso ir kavos kokybė. Labai kietame vandenyje išvirta kava esti prastesnės kokybės ir spalvos. Kavą virti geriausia specialiame kavinuke su tinkleliu, ant kurio pilamas reikalingas kiekis maltos kavos. Kai tik kava užverda, kavinuką nukelkite nuo ugnies, įpilkite keletą lašų šalto vandens ir 5 – 6 minutes palikite stovėti. Tik po to gerkite. Neleiskite kavai ilgai virti, nes verdant išnyksta aromatas, pasidaro prastesnis skonis. Kavos niekada nešildykite, nes ji neteks aromato. • Nepiktnaudžiaukite stipria kava: dėl to gali pradėti smarkiai plakti širdis, padažnėti kvėpavimas, kartais suerzinama skrandžio ir žarnyno gleivinė. Kavos nepatartina gerti žmonėms, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis, opalige, gastritu, taip pat tiems, kurie skundžiasi nemiga, jautria nervų sistema. • Neišmeskite kavos tirščių. Juos galite panaudoti kaip kūno šveitiklį.