Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Paragaukite kitokios kavos

Visi esame pratę gerti tiktai kavamedžio pupelių kavą ir tikriausiai ne visi žinome, kad būna ir kitokios kavos, kuri savo vertingumu ir maistingumu nė kiek nenusileidžia pastarajai. Įprasta kava turi medžiagų, nuo kurių poveikio gali atsirasti dirglumas, nerimas, nemiga, galvos skausmas, rankų virpėjimas ar net pykinimas. Jei ir jums pasireiškia būtent tokie simptomai, gal pats metas įprastą kavą pakeisti kitokia? kitokia kavaAžuolo gilių kava Gilėse yra 40 procentų krakmolo, 5 procentai baltymų, mineralinių medžiagų, cukraus. Prinokusios gilės renkamos rudenį. Prieš lukštenant užpilamos verdančiu vandeniu ir palaikomos apie 15 minučių. Galima pastatyti į orkaitę, kad kiek pašustų. Tada jos išlukštenamos, supjaustomos, padeginamos iki rusvos spalvos ir sumalamos. Gilių kavą virkite vieną arba maišykite su cikorija. Kiaulpienių šaknų kava Kiaulpienių šaknys turi 5 procentus baltymų, 2 procentus obuolių rūgšties, 10 procentų cukraus, 53 procentus krakmolo, inulino. Kiaulpienės nuo senų laikų vartojamos medicinoje. Jomis gydo kai kurias kepenų, odos ligas. Šaknys renkamos vėlai rudenį, pradėjus gelsti lapams, ar ankstyvą pavasarį, prieš lapams išsiskleidžiant. Išilgai perpjautos šaknys išdžiovinamos ir spraginamos, kol parausta ir pradeda traškėti. Paspragintos šaknys sumalamos kavamale ir vartojamos kavai. Kiaulpienių šaknyse esantis cukrus nuovirui suteikia kavos spalvą. Galite pridėti gilių ir cikorijos. Erškėtuogių kava Erškėčių vaisiai turi vitaminų C, P, B, PP, karotino, organinių rūgščių, pektino, riebalų, mineralinių medžiagų. Vaisiai renkami visiškai prinokę rugpjūčio – rugsėjo mėnesiais, paspraginami ant silpnos ugnies, sumalami. Tokių vaisių kava kvepia vanile. Kavą galite virti iš džiovintų šermukšnių ir morkų. Prieš ruošiant kavą, džiovinti šermukšniai ir morkos paskrudinami. Ąžuolų gilės, kiaulpienių šaknys, šermukšniai ir morkos prieš gaminant kavą sumalamos kavamale. Puodeliui kavos imamas arbatinis šaukštelis šios kavos miltukų. Užplikoma kaip ir pupelių kava.