Įrašai, turintys ‘maisto nauda‘ žymę
LAŠIŠA. Nauda: saugo nuo širdies bei kraujagyslių ligų.
Lašiša – ypač naudingų omega-3 rūgščių šaltinis. Šios rūgštys teigiamai veikia kraują, mažina „blogojo“ cholesterolio susidarymą, užkerta kelią aterosklerozei. Įrodyta, kad žmonėms, kurie nors keletą kartų per savaitę valgo riebios žuvies, tikimybė patirti mirtiną širdies priepuolį sumažėja net 68%.
Rugpjūtis 4, 2009.
| Žymės
Kulinarija,
apelsinai,
kruopos,
pomidorai,
riešutai,
maisto nauda,
apelsinu nauda,
kruopu nauda,
pomidoru nauda,
riesutu nauda | Grupė
Kulinarija
APELSINAI. Nauda: reguliuoja kraujospūdį.
Viename vidutinio dydžio apelsine yra apie 60mg vieno svarbiausių antioksidantų – vitamino C. Beveik tie, kiek reikia gauti šio vitamino suaugusiam žmogui per parą. Apelsinuose taip pat yra flavonoidų, kurie stiprina širdį, saugo organizmą nuo vėžio bei įvairių infekcijų. Pastebėta, kad šviežiai spaustos apelsinų sultys sumažina riziką susirgti hipertonija.