Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘kmynai‘ žymę

Ne tik gurmanams (2 dalis)

mesa Bet kuris patiekalas be prieskonių, tai dar ne patiekalas. Gurmanai juos tiesiog dievina, nes prieskoniai teikia valgiui subtilų aromatą, tarsi pabrėžia jo skonį, žadina apetitą, o svarbiausia – padeda virškinimui, be to dauguma jų turi gydomųjų savybių. Kai kurios žolės puikiai gali pakeisti brangius ar sunkiai gaunamus prieskonius.Į duoną, grybus ir guliašą, salotas, žuvies mėsą, šviežius ir raugintus kopūstus, picą, svogūnų patiekalus, sūdytus gaminius iš tešlos, pavyzdžiui trapioms lazdelėms tinka – kmynai.

Sėklas valgyti sveika (1 dalis)

kmynu seklos Įvairias sėklas vartojame kaip prieskonius ir patiekalų pagardus. Jos tinka įvairiems patiekalams: gliaudytos saulėgrąžos tiks prie silkės, sezamas – pyrago gaminiams, duoną tinka pagardinti moliūgo sėklomis, kmynais arba kalendra. Minėtos sėklos ne tik pagerina maisto skonį, bet turi ir gydomųjų savybių. Kmynai vartojami labai plačiai. Jie gerina maisto skonį ir aromatines savybes.

Indiški prieskoniai

indiski-prieskoniai.jpeg Kinų virtuvė jau tapo praktiškai kasdienybe – jų restoraniukų galima rasti labai daug kur. Taip pat šeimininkės improvizuoja gamindamos tokį maistą ir namuose. Indiškas maistas dar nėra taip labai paplitęs, tačiau bent kartą jo paragavusieji sako, kad jis fantastiškas. Daug kam kyla idėjų tokio maisto pasigaminti ir namuose, tačiau dažniausiai sutrikdo gausybė indiškoje virtuvėje naudojamų prieskonių.

Pažintis su vaistažolėmis: kmynas

Kmyną pažįstame turbūt visi. Kmynų aptinkama visoje Lietuvoje, jie užauga iki  keliasdešimties centimetrų aukščio. Dažniausiai aptinkami pievose, miškų aikštelėse, pakelėse. Kmynai žydi nuo gegužės vidurio iki liepos pabaigos. Kmynų vaisiai pribręsta birželio-liepos mėnesiais. Kmynuose gausu eterinio aliejaus, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra karvonas. Be to, juose yra baltymų, rauginių medžiagų, riebalų. Kmynų vaisiai yra nepakeičiama priemonė virškinimui skatinti.