Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Ne tik gurmanams (2 dalis)

Bet kuris patiekalas be prieskonių, tai dar ne patiekalas. Gurmanai juos tiesiog dievina, nes prieskoniai teikia valgiui subtilų aromatą, tarsi pabrėžia jo skonį, žadina apetitą, o svarbiausia – padeda virškinimui, be to dauguma jų turi gydomųjų savybių. Kai kurios žolės puikiai gali pakeisti brangius ar sunkiai gaunamus prieskonius.

  • Į duoną, grybus ir guliašą, salotas, žuvies mėsą, šviežius ir raugintus kopūstus, picą, svogūnų patiekalus, sūdytus gaminius iš tešlos, pavyzdžiui trapioms lazdelėms tinka – kmynai.
  • Į guliašą, žuvies ir daržovių sriubas, mėsos padažus, farširuotus kiaušinius, ryžius, varškę ir makaronus – raudonieji pipirai.
  • Į pomidorų sriubas, padažus, virtą žuvį, troškintą mėsą, grybus, marinatą ir picą – rozmarinas.
  • Į pomidorų sriubas, padažus, salotas, virtą žuvį, grybus, omletą, kiaušinius, varškę ir ant duonos užteptus sviestą – tinka žalias svogūnas.
  • Į marinuotą žuvį, laukinių žvėrių mėsą, žuvies salotas, marinuotus grybus tinka kadagio uogos.
  • Į pomidorų sriubą ir įvairiausias salotas, ypač iš pomidorų, keptą žuvį, mėsą, troškintas morkas, pupeles, grybus, kiaušinius, keptas bulves ir picą – kmynai arba raudonėlis.
  • Į vaisių sriubas, pyragėlius, obuolių ir kriaušių kompotus, grogus, punšus ir į įvairius kokteilius dedamas – anyžius.
  • Į svogūnų ir daržovių sriubas, guliašą, tamsius padažus, ryžių salotas, bulves, pupeles ar makaronus, žuvies ir mėsos patiekalus, marinatus – juodieji pipirai.
  • Į pikantiškas sriubas, „fondiu“ (karšti patiekalai iš lydyto sūrio), ryžius, makaronus, salotas, kriaušių ir slyvų kompotus, karštą vyną ir kai kuriuos gaminius iš miltų, ypač meduolius – tinka gvazdikėliai.
  • Į vištienos sultinį, avieną, kepsnius, rūkytą paukštieną, meduolius, pomidorų ir šaltas daržovių sriubas, virtą ar troškintą žuvį, visus patiekalus iš kiaušinių ir prie duonos su sviestu – kardamonas.
  • Į žuvienę, česnakienę ir vištienos sultinį, tamsius padažus, marinatus, virtą žuvį, triušieną. Raugintus kopūstus – lauro lapai.
  • Į pomidorų, kopūstų sriubas, mėsos ir vištienos sultinius, padažus, salotas su sūriu, kapotą mėsą, kopūstus, morkas, špinatus, bulvinius kukulius, meduolius, punšus ir gėrimus su romu – muskato riešutas.