Įrašai, turintys ‘garstyciu seklos‘ žymę
Vokiškos, prancūziškos, angliškos – garstyčių rūšių daugybė. Ir tinka šie pagardai ne tik su keptomis ar virtomis dešrelėmis. Svarbiausia sudedamoji garstyčių dalis – geltonais žiedais žydinčio vienmečio augalo sėklos. Jos sumalamos, sumaišomos su vandeniu, vynuogių sultimis, vynu arba actu. Tada gardinamos žalumynais ir prieskoniais: pipirais, paprikomis, gvazdikėliais, cinamonu, peletrūnais, kalendromis, Provanso žolelėmis ir kt.
Gruodis 16, 2009.
| Žymės
prieskoniai,
kalendra,
kmynai,
indiski prieskoniai,
kurkuma,
kalendros milteliai,
kurkumos milteliai,
raudonieji pipirai,
kmyninis kuminas,
kuminas,
kmynas,
garstyciu seklos,
garstycios | Grupė
Kulinarija
Kinų virtuvė jau tapo praktiškai kasdienybe – jų restoraniukų galima rasti labai daug kur. Taip pat šeimininkės improvizuoja gamindamos tokį maistą ir namuose. Indiškas maistas dar nėra taip labai paplitęs, tačiau bent kartą jo paragavusieji sako, kad jis fantastiškas. Daug kam kyla idėjų tokio maisto pasigaminti ir namuose, tačiau dažniausiai sutrikdo gausybė indiškoje virtuvėje naudojamų prieskonių.