Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘raudonieji pipirai‘ žymę

Ne tik gurmanams (2 dalis)

mesa Bet kuris patiekalas be prieskonių, tai dar ne patiekalas. Gurmanai juos tiesiog dievina, nes prieskoniai teikia valgiui subtilų aromatą, tarsi pabrėžia jo skonį, žadina apetitą, o svarbiausia – padeda virškinimui, be to dauguma jų turi gydomųjų savybių. Kai kurios žolės puikiai gali pakeisti brangius ar sunkiai gaunamus prieskonius.Į duoną, grybus ir guliašą, salotas, žuvies mėsą, šviežius ir raugintus kopūstus, picą, svogūnų patiekalus, sūdytus gaminius iš tešlos, pavyzdžiui trapioms lazdelėms tinka – kmynai.

Apie pipirus

pipirai.jpg Pipiras yra prieskonis. Kulinarijoje vartojami juodieji ir baltieji, kvapieji ir raudonieji (maltos paprikos ankštys) pipirai. Juodieji ir baltieji pipirai Džiovinti tropinio vijoklinio (lianos) pipirinių šeimos augalo vaisiai. Juodieji pipirai – tai džiovinti nesubrendę vaisiai. Juodieji ir baltieji pipirai skiriasi ne tik spalva, bet ir kvapo aitrumu bei skonio aštrumu. Juodieji pipirai yra aštresni ir aitresnio kvapo. Vartojami nemalti ir malti. Nemaltų pipirų dedama į sriubas, marinatus, sūdomą ar rauginamą maistą, padažus, verdamus patiekalus. Pipirai dedami baigiant virti arba kepti, nes nuo ilgai verdamo pipiro apkarsta valgis. Malti juodieji ir baltieji pipirai vartojami įvairiems valgiams, maltai mėsai, įdarams pagardinti.

Indiški prieskoniai

indiski-prieskoniai.jpeg Kinų virtuvė jau tapo praktiškai kasdienybe – jų restoraniukų galima rasti labai daug kur. Taip pat šeimininkės improvizuoja gamindamos tokį maistą ir namuose. Indiškas maistas dar nėra taip labai paplitęs, tačiau bent kartą jo paragavusieji sako, kad jis fantastiškas. Daug kam kyla idėjų tokio maisto pasigaminti ir namuose, tačiau dažniausiai sutrikdo gausybė indiškoje virtuvėje naudojamų prieskonių.