Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘sėklos‘ žymę

Sėklas valgyti sveika (2 dalis)

kalendra Įvairias sėklas vartojame kaip prieskonius ir patiekalų pagardus. Jos tinka įvairiems patiekalams: gliaudytos saulėgrąžos tiks prie silkės, sezamas – pyrago gaminiams, duoną tinka pagardinti moliūgo sėklomis, kmynais arba kalendra. Minėtos sėklos ne tik pagerina maisto skonį, bet turi ir gydomųjų savybių. Aštrus kalendros žolės ir sėklų kvapas priklauso nuo joje esančio eterinio aliejaus. Šiomis sėklomis aromatizuojami duonos gaminiai, marinatai, padažai, įvairūs mėsos gaminiai.

Sėklas valgyti sveika (1 dalis)

kmynu seklos Įvairias sėklas vartojame kaip prieskonius ir patiekalų pagardus. Jos tinka įvairiems patiekalams: gliaudytos saulėgrąžos tiks prie silkės, sezamas – pyrago gaminiams, duoną tinka pagardinti moliūgo sėklomis, kmynais arba kalendra. Minėtos sėklos ne tik pagerina maisto skonį, bet turi ir gydomųjų savybių. Kmynai vartojami labai plačiai. Jie gerina maisto skonį ir aromatines savybes.

Sėklų kokybė

Artėjant darbams soduose bei daržuose, vertėtų pakalbėti apie sėklas bei jų kokybę. Geros sėklos įtakoja gaunamo derliaus kokybę bei kiekį. Sėklas galima įvertinti pagal tam tikras matomas, išorines sabybes, ar nesunkiai nustatyti. Tai: spalva, kvapas, daigumas, stambumas, drėgnumas, švarumas.