Įrašai, turintys ‘sėklos‘ žymę
Įvairias sėklas vartojame kaip prieskonius ir patiekalų pagardus. Jos tinka įvairiems patiekalams: gliaudytos saulėgrąžos tiks prie silkės, sezamas – pyrago gaminiams, duoną tinka pagardinti moliūgo sėklomis, kmynais arba kalendra. Minėtos sėklos ne tik pagerina maisto skonį, bet turi ir gydomųjų savybių. Aštrus kalendros žolės ir sėklų kvapas priklauso nuo joje esančio eterinio aliejaus. Šiomis sėklomis aromatizuojami duonos gaminiai, marinatai, padažai, įvairūs mėsos gaminiai.
Įvairias sėklas vartojame kaip prieskonius ir patiekalų pagardus. Jos tinka įvairiems patiekalams: gliaudytos saulėgrąžos tiks prie silkės, sezamas – pyrago gaminiams, duoną tinka pagardinti moliūgo sėklomis, kmynais arba kalendra. Minėtos sėklos ne tik pagerina maisto skonį, bet turi ir gydomųjų savybių. Kmynai vartojami labai plačiai. Jie gerina maisto skonį ir aromatines savybes.
Artėjant darbams soduose bei daržuose, vertėtų pakalbėti apie sėklas bei jų kokybę. Geros sėklos įtakoja gaunamo derliaus kokybę bei kiekį. Sėklas galima įvertinti pagal tam tikras matomas, išorines sabybes, ar nesunkiai nustatyti. Tai: spalva, kvapas, daigumas, stambumas, drėgnumas, švarumas.