Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘augalai‘ žymę

Žaliuojanti oazė ant stogo

sodas ant stogo Kai kalbama apie sutapdintų stogų dengimą, dažnai pagalvojama apie hidrolizoliacijos įrengimą ant paprasto plokščio stogo. Tačiau stogai gali būti kur kas įvairesni. Niūrų vaizdą galima pakeisti, įrengiant žaliuojančią oazę su fontanais.Apželdinto stogo sistema yra sudėtinga. Ji susideda iš daug bei įvairių sluoksnių: pagrindo, garo izoliacijos, šilumos izoliacijos, hidroizoliacijos, šaknis sulaikančio sluoksnio, drenažo sluoksnio, šaknų inkaravimo tinklo, substrato ir augalijos.

Kai augalams reikia drėgmės

orchideja Dauguma augalų natūraliomis sąlygomis auga daug drėgnesniame ore, nei esamas mūsų būstuose, ypač tuomet, kai būna įjungtas centrinis šildymas. Štai kaip augalai gali signalizuoti apie tai, kad sausas oras jiems ypač nepatinka: lapai susiraukšlėja ar susisuka, lapų galai tampa rudi, nudžiūva (ypač dažnai tą daro fikusai, inkstpaparčiai, papirusai).Jauni lapai neišsivysto iki galo, pumpurai nukrinta nė neišsiskleidę.

Augalai jūsų sveikatai

kalanke Kalankė sergant angina. Susmulkinkite 2 – 3 kalankės lapus, per marlę išspauskite jų sultis ir sumaišykite su virintu vandeniu santykiu 1:10. Šiuo skysčiu skalaukite gerklę po 5 – 10 kartų per dieną, kol pasveiksite. Kalankė nuo parodontozės, danties skausmo.Iš kelių kalankės lapų išspauskite sultis.

Augalų dauginimas

augalu-dauginimas.jpg Augalų dauginimas nieko nekainuoja ir tai ne vienintelis privalumas. Daugelis gėlininkų mėgsta stebėti, kaip iš nedidelės sėklytės ar lapelio po truputį išsikala gražus žalialapis. Dauginti augalus geriausia pavasarį, tad dabar pats metas. Iki žiemos augalai spės paaugti ir sutvirtės. Jauniems augalams įsišaknyti tinkamiausias durpių substratas, daiginimui skirti indeliai, bet galima juos sodinti ir į tai rūšiai skirtos žemės mišinį nedideliuose vazonuose. Pirmuoju atveju juos teks persodinti, kai išleis po 2 – 3 lapelius, antruoju – tik po metų.

Trumpi patarimai gėlių mylėtojams

geles.jpg • Gėles skinkite anksti rytą arba vakare (saulei nusileidus), pjaukite aštriu peiliu. Nekirpkite žirklėmis, nes jos traiško stiebelius. Chrizantemas ne pjaukite, o laužkite. Jurginus ir ciklamenus pjaukite tik tada, kai jų žiedai jau visiškai išsiskleidę. Jeigu gėles nusipirkote parduotuvėje arba atsivežėte iš užmiesčio, tai būtinai stiebus panardinkite į vandenį ir nupjaukite įstrižai keliais centimetrais aukščiau senojo pjūvio.

Viskas apie pergoles

pergoles.jpg Turbūt pirmas vaizdinys, kuris ateina į galvą, kai pamatote šį žodį, yra vijokliais apipinta struktūra, kuriama saulėtuose Viduržemio jūros regionuose, kad suteiktų priedangą nuo saulės ir būtų pertvara tarp statinių. Jei taip, jūs nesuklydote, nes žodis pergolė žodyne ir yra apibūdinamas kaip (it. pergola, lot. pergula — altana) apželdinta parko ar sodo pavėsinė su kolonomis arba stulpais, ažūriniu (grotų pavidalo) stogu arba skersinių sijų perdanga.

Sodo apželdinimas

sodas.gif Apželdinimo dizainas – tai mokėjimas suvaldyti daugialypę augalų įvairovę. Vienas iš apželdinimo malonumų ir yra matyti, kaip atsiranda taisyklinga pusiausvyra. Deja, daugelis sodininkų pasitenkina tuo, kad jų sodą – mažą ar didesnį – sudaro mėgstamų augalų kolekcija, paprasčiausiai sutvarkyta sodinant juos vieną po kito. Tačiau sodo erdvė nusipelnė, kad joje augtų tokie augalai, kurie atitiktų jos dydį ir veiktų kaip sodą atgaivinantys veiksniai.

Augalų sodinimas pagal spalvą

rose-garden-arch.jpg Į spalvas visi mes reaguojame skirtingai, tai akivaizdu iš to, kaip mes puošiame ir dekoruojame savo namus. Mūsų reakcija yra emocinė ir psichologinė, kartais mums nepatinkančios spalvos gali veikti net fiziškai. Spalva sode yra labai svarbi augalų prisiderinimo prie tiesioginės sodo aplinkos ir natūralių kraštovaizdžio kontūrų proceso dalis.

Stebuklingoji ciberžolė

Sausis 20, 2010. | Žymės sveikata, augalai, zoleles, ciberzole | Grupė Grožis, sveikata
ciberzole1.jpg Ciberžolė – į nendrę panašus, iki 1 m užaugantis augalas, kilęs iš pietryčių Indijos, auginamas Kinijoje, Japonijoje, Kambodžoje, Šri Lankoje ir kitose palankaus klimato šalyse, kur dažnai lyja ir visus metus būna 20 – 30 laipsnių šilumos. Ciberžolių šakniastiebiai sodinami balandžio – gegužės mėnesiais, o derlius nuimamas po 7 – 9 mėnesių. Iškasti šakniastiebiai išgarinami arba išverdami šarminėje terpėje, tuomet džiovinami saulėje, o vėliau sumalami ir gaunamas klasikiniu laikomas geltonos spalvos prieskonis.

Patarimai pagal fengšui: augalai

Kiekvienas augalas turi savo energetinį lauką. Daugelis žmonių su augalais daugiau ar mažiau bendrauja, augalai mus veikia teik psichiškai, tiek fiziškai. Augalai „valo“ namų orą, tai gerina mūsų savijautą. Chrizantemos, herberos, kardeliai sėkmingai apsorbuoja nuodingas medžiagas, tokias kaip acetoną, benzolą ar trichloretileną. Taigi, nepasiginčysite-augalai iš tiesų atlieka svarbų vaidmenį mūsų namuose. Kambariniai augalai labai tinka neutralizuoti
1
1 / 2