Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘sodo irengimas‘ žymę

Formos ir struktūra sode

Jūsų sodo dizaino stilių kuria atskirų dizaino elementų formos ir jų struktūra. Įvairiai derinant struktūrinius elementus, galima gauti daugybę variantų: nuo simetrinio formų išdėstymo, kuris suteiks jūsų erdvei griežtą, klasikinį stilių, iki padrikai išmėtytų daiktų ir detalių, kas būdinga laisvesniems šiuolaikiniams stiliams. Kiekvienas iš šių stilių atitinka vis kitą situaciją ir nuotaiką.

Sodo baldai (2 dalis)

sodo-baldai2.jpg Sodo baldai turi būti neatskiriama, kruopščiai ir iš anksto apgalvota jūsų bendro dizaino dalis. Prieš rinkdamiesi sodo baldus paklauskite savęs, kokie baldai jums geriausiai tinka, ar kada nors dirbate ir rašote lauke; ar jums reikalingi baldai, kurie atlaikytų vaikų išdaigas ir žaidimus. O gal jums reikia tik suolelio, ant kurio galėtumėte pailsėti ir pasislėpti nuo saulės; ar stalo šalia durų į virtuvę, kad galėtumėte ruošti maistą lauke?

Skulptūriniai akcentai sode ar kieme

skulpturos-kieme.jpg Soduose ar paprasčiausiuose kiemuose reikalingas akcentas, kuris būtų kaip savotiškas „skiriamasis ženklas“ arba bendro dizaino kulminacinis taškas. Šią funkciją gali atlikti vanduo, sėdimoji zona ar net žmonės, bet kai sode nėra nė vieno iš šių elementų, teks būti išradingesniems. Jeigu sodo dizainas yra modernus, kaip populiaru šiandien, šiuo akcentu galėtų būti skulptūra. Daugelis ieško kompromisų, nes skulptūra dažnai būna per brangi, statula – per didinga.

Viskas apie pergoles

pergoles.jpg Turbūt pirmas vaizdinys, kuris ateina į galvą, kai pamatote šį žodį, yra vijokliais apipinta struktūra, kuriama saulėtuose Viduržemio jūros regionuose, kad suteiktų priedangą nuo saulės ir būtų pertvara tarp statinių. Jei taip, jūs nesuklydote, nes žodis pergolė žodyne ir yra apibūdinamas kaip (it. pergola, lot. pergula — altana) apželdinta parko ar sodo pavėsinė su kolonomis arba stulpais, ažūriniu (grotų pavidalo) stogu arba skersinių sijų perdanga.

Sodo apželdinimas

sodas.gif Apželdinimo dizainas – tai mokėjimas suvaldyti daugialypę augalų įvairovę. Vienas iš apželdinimo malonumų ir yra matyti, kaip atsiranda taisyklinga pusiausvyra. Deja, daugelis sodininkų pasitenkina tuo, kad jų sodą – mažą ar didesnį – sudaro mėgstamų augalų kolekcija, paprasčiausiai sutvarkyta sodinant juos vieną po kito. Tačiau sodo erdvė nusipelnė, kad joje augtų tokie augalai, kurie atitiktų jos dydį ir veiktų kaip sodą atgaivinantys veiksniai.