Įrašai, turintys ‘paruošimas‘ žymę
Iš mielinės tešlos kepami įvairūs kepiniai: pyragas, bandelės, spurgos, keksas. Kuo daugiau dedama į šią tešlą sviesto, kiaušinių, cukraus, tuo daugiau reikia dėti mielių. 1 kg miltų dedama 30 – 60 g mielių. Per šaltas arba per karštas skystis trukdo mielėms kilti, todėl jos skiedžiamos tik šiltu vandeniu arba pienu ( ne daugiau kaip 30 °C).
Prieš maišant tešlą, miltai išsijojami. Įmaišyta tešla apibarstoma miltais (nestorai), pastatoma šiltai, uždengiama rankšluosčiu arba medžiagos skiaute (tik ne dangčiu) ir paliekama kilti. Tešlai iškilus (po 2 – 3 h), ji šiek tiek paminkoma ir vėl paliekama kilti. Šitaip pašalinamas nereikalingas anglies dioksidas, mielės gauna daugiau deguonies, tada tešla ir kepiniai geriau kyla.
· Šaldant maisto produktus mažiausiai pakinta produkto maistinė vertė. Žinoma, kuo trumpesnis bus jo kelias nuo sodo ir daržo iki šaldiklio, tuo daugiau vitaminų išliks. Deja, daugiau vitaminų prarandama vaisius ir daržoves atšildant.
· Džiovinant taip pat išsaugomos vertingos mineralinės medžiagos.
Ankstesniame straipsnyje jau aptarėme, kaip apskaičiuoti, kokio dažų kiekio jums reikės sienų dažymui, kokius dažymo įrankius naudoti ir kaip paruošti dažymui atitinkamus sienų paviršius. Tęsdami, pasidalinsime dar keliais gerais patarimais, susijusiais su šia tema.
Vienas svarbiausių žingsnių, kuriant vaiko kambarį, yra tai, jog interjero apdaila būtų tvirta ir lengvai atnaujinama. Taip pat įrengimas labai priklauso nuo to, koks yra vaiko amžius. Rengiant vaiko kambarį pirmenybę reikėtų teikti natūralioms, ekologiškai švarioms medžiagoms. Nereiktų vengti piešinių ant sienų, lentynose sudėkite spalvotus žaislus, o baldai taip pat turėtų būti žaismingesni.