Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Patarimai, kaip paruošti sienas dažymui (2 dalis)

Ankstesniame straipsnyje jau aptarėme, kaip apskaičiuoti, kokio dažų kiekio jums reikės sienų dažymui, kokius dažymo įrankius naudoti ir kaip paruošti dažymui atitinkamus sienų paviršius. Tęsdami, pasidalinsime dar keliais gerais patarimais, susijusiais su šia tema.

Dažnai, daug problemų sukelia prastos būklės dažymo paviršius. Pavyzdžiui, jei siena jau buvo kartą dažyta, o dažai atsilupę, reikės pirma juos nulupti. Dažus gremžkite plačia mentele. Jeigu dažai sunkiai nueina, nuvalykite chemine priemone. Kai paviršius bus plikas, nušveiskite jį vidutinio smulkumo švitriniu popieriumi, užvyniotu ant kamščio. Jeigu paviršius buvo dažytasSienu dazymas2 klijiniais dažais, nušveitę nugruntuokite stabilizuojamuoju skiediniu.

Kad pasiektumėte gerų rezultatų, reikia užglaistyti net mažiausius nelygumus ir skylutes, esančias ant sienų. Galite nusipirkti jau paruoštą glaistą arba miltelius, kuriuos reikės atskiesti. Visada perskaitykite gamintojo instrukciją. Paprastai glaistas turi džiūti apie 30 minučių. Dideles skyles, jeigu reikia, glaistykite keliais sluoksniais. Užglaistę paviršių nušveiskite. Gali būti sunku nuo įrankių nuvalyti glaistą, todėl, jeigu patys jį ruošite, į kibirą, kad paskui nereikėtų jo grandyti, įtieskite polietileninį maišelį.

Atidarius dažų dėžutę, į ją gali prikristi dulkių arba paviršius gali užsitraukti plėvele. Kad nepakliūtų nešvarumų, visada uždenkite ir laikykite dėžutę dangteliu žemyn. Patartina dažyti iš kibiro, o ne iš dėžutės. Taip galite pasiruošti tiek dažų, kiek jų reikia vienam kartui, be to, kibirą patogu pakabinti ant kopėčių. Pasiruošę dažus, įsipilkite tiek, kiek reikia. Prieš pildami kibirą išklokite aliuminio folija, nes vėliau gali būti sunku jį išvalyti, ypač jei dažai aliejiniai. Foliją klokite blizgančiąja puse į viršų. Jeigu pamatėte dažuose nešvarumų, juos perkoškite.

Didelius plotus patartina dažyti plačiu teptuku arba voleliu. Sudėtingas vietas dažykite dailininko teptuku. Teptukų yra įvairaus dydžio. Naujais teptukais tik gruntuokite, nes gali išbyrėti šeriai. Nešvarumus pašalinkite perbraukdami teptuku per delną. Į dažus merkite trečdalį šerių ilgio. Dažų perteklių nuspauskite į kibiro kraštą.