Įrašai, turintys ‘teslos paruosimas‘ žymę
Iš mielinės tešlos kepami įvairūs kepiniai: pyragas, bandelės, spurgos, keksas. Kuo daugiau dedama į šią tešlą sviesto, kiaušinių, cukraus, tuo daugiau reikia dėti mielių. 1 kg miltų dedama 30 – 60 g mielių. Per šaltas arba per karštas skystis trukdo mielėms kilti, todėl jos skiedžiamos tik šiltu vandeniu arba pienu ( ne daugiau kaip 30 °C).
Prieš maišant tešlą, miltai išsijojami. Įmaišyta tešla apibarstoma miltais (nestorai), pastatoma šiltai, uždengiama rankšluosčiu arba medžiagos skiaute (tik ne dangčiu) ir paliekama kilti. Tešlai iškilus (po 2 – 3 h), ji šiek tiek paminkoma ir vėl paliekama kilti. Šitaip pašalinamas nereikalingas anglies dioksidas, mielės gauna daugiau deguonies, tada tešla ir kepiniai geriau kyla.