Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Šeimininkės atmintinė

· Šaldant maisto produktus mažiausiai pakinta produkto maistinė vertė. Žinoma, kuo trumpesnis bus jo kelias nuo sodo ir daržo iki šaldiklio, tuo daugiau vitaminų išliks. Deja, daugiau vitaminų prarandama vaisius ir daržoves atšildant. · Džiovinant taip pat išsaugomos vertingos mineralinės medžiagos.Orange jam· Konservuojant su cukrumi pailgėja gaminių galiojimo laikas, tačiau cukraus nereikėtų padauginti – tiek trinti vaisiai ir uogos, tiek spaustos sultys bus vertingesnės. · Verdant pailgėja uogų, vaisių ir daržovių galiojimo laikas, bet apdorojant šiluma vitaminų labai sumažėja – labiausiai suyra C ir B grupės vitaminai. Uogienių ar kompotų maistinė vertė. · Marinuojant daržoves labai svarbi marinato sudėtis. Jam paruošti verčiau rinktis prieskonines daržoves, citrinų rūgštį, šiek tiek druskos – taip sveikiau. Jei skundžiatės inkstų, kepenų, virškinimo sistemos negalavimais, gamindami marinatą nepiktnaudžiaukite actu, nedėkite aspirino. · Sūdant gaminius vitaminų ir mineralų išlieka mažiau, nes mirkant su druska netenkama šių vertybių. Druską būtina gerai nuplauti. Jei kamuoja aukštesnis kraujospūdis, sūdytų gaminių verčiau išvis atsisakyti. · Rūkant maisto produktus į juos gali patekti dūmuose esančios kancerogeninės medžiagos. Toks maistas neturi būti kasdienis.