Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘česnakai‘ žymę

Virtuvėje tai pravers…

Birželis 2, 2010. | Žymės bulves, svogunai, morkos, česnakai, virtuveje | Grupė Kulinarija
vyras skuta bulves Česnakai itin populiarios prieskoninės daržovės, patiekalams suteikiančios pikantišką, aštrų skonį ir kvapą. Dažniausiai česnakai vartojami neapdoroti. Iš jų nesunku namuose pasiruošti česnakinės druskos: skilteles reikia išdžiovinti orkaitėje, vėliau su rupia druska sumalti. Česnakus galima marinuoti, konservuoti, sūdyti, gaminti iš jų tyrę su petražolėmis salierais, bazilikais – tai puikūs patiekalų pagardai.

Gydomosios svogūnų ir česnakų sulčių savybės

svogunai_cesnakai.jpg Svogūnai, ne tik maistas, bet ir natūralus vaistas nuo įvairių ligų. Jie kilę iš Pietvakarių bei Vidurinės Azijos ir buvo auginami ten jau 4000 m. pr. Kr. Dabar jie auginami visame pasaulyje ir liaudies medicinoje dažniausiai naudojamos sultys. Sultyse ir pačiuose svogūnuose gausu angliavandenių, eterinių aliejų, kalcio, fosforo, vitaminų, fermentų, flavonoidų.