Įrašai, turintys ‘česnakai‘ žymę
Česnakai itin populiarios prieskoninės daržovės, patiekalams suteikiančios pikantišką, aštrų skonį ir kvapą. Dažniausiai česnakai vartojami neapdoroti. Iš jų nesunku namuose pasiruošti česnakinės druskos: skilteles reikia išdžiovinti orkaitėje, vėliau su rupia druska sumalti. Česnakus galima marinuoti, konservuoti, sūdyti, gaminti iš jų tyrę su petražolėmis salierais, bazilikais – tai puikūs patiekalų pagardai.
Svogūnai, ne tik maistas, bet ir natūralus vaistas nuo įvairių ligų. Jie kilę iš Pietvakarių bei Vidurinės Azijos ir buvo auginami ten jau 4000 m. pr. Kr. Dabar jie auginami visame pasaulyje ir liaudies medicinoje dažniausiai naudojamos sultys. Sultyse ir pačiuose svogūnuose gausu angliavandenių, eterinių aliejų, kalcio, fosforo, vitaminų, fermentų, flavonoidų.