Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Virtuvėje tai pravers…

  • Česnakai itin populiarios prieskoninės daržovės, patiekalams suteikiančios pikantišką, aštrų skonį ir kvapą. Dažniausiai česnakai vartojami neapdoroti. Iš jų nesunku namuose pasiruošti česnakinės druskos: skilteles reikia išdžiovinti orkaitėje, vėliau su rupia druska sumalti. Česnakus galima marinuoti, konservuoti, sūdyti, gaminti iš jų tyrę su petražolėmis salierais, bazilikais – tai puikūs patiekalų pagardai.

 

  • Virtos, keptos, skrudintos, įdarytos, keptos…Ir garnyras, ir sotus pagrindinis patiekalas. Taip, šnekama apie bulves. Šiose daržovėse nemažai naudingųjų medžiagų, pavyzdžiui, kalio. Kad jis nežūtų, bulves reikia virti neskustas, sūdytame vandenyje. Virtas galima marinuoti su prieskoninėmis daržovėmis ir tokias valgyti iš karto.

 

  • Svogūnus galima konservuoti, marinuoti. Kad nepajuoduotų didžkukuliai, patartina įtarkuoti į tarkius. Kad virtos bulvės būtų gardesnės – į tą patį vandenį įmeskite ir nuluptą svogūną.

 

  • Morkomis gardiname kone visas sriubas, kepsnius, troškinius. Jų įtarkuojame į rauginamus kopūstus. Morkų galima ir užsišaldyti.