Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Alkoholis naikina kūrybingumą

 

alkoholisDidelis skirtumas tarp blaivaus ir priklausomo nuo kvaišalų proto. Kūryba ir kūrybiškumas susiję su žmogaus fiziologija. Kiek šviesoforas turi lempų? Tris. Atsakymas į tokį klausimą nėra kūryba, nes smegenis suranda kažkada jau įrašytą informaciją, tuo tarpu kai žmogus susiduria su uždaviniu ar klausimu, į kurį atsakymo nėra galvoje, prasideda kūryba. Galvoje yra pagumbrio liauka arba hipotalamusas, reguliuojantis emocinę būseną. Pagumbrio liaukai suveikus į kraują išsiskiria noradrenalinas - neigiamų emocijų hormonas. Žmogus ieško, pyksta, mąsto, - reikia rasti atsakymą. Ir staiga, kažkokiu tai momentu, į darbą įsijungia apie 15 milijardų neuronų ir randa atsakymą, kurio galvoje nebuvo. Tada pagumbrio liaukos dėka į kraują išmetamas serotoninas, kuris atsakingas už teigiamas emocijas. Atradimo metu emocijų kreivė iš karto šoka aukštyn į pliusą, o vėliau nusileidžia, tai nušvitimo kreivė. Nušvitimą registruoja prietaisai - odos varža ant smiliaus jo metu sumažėja du kartus. Taip kūryba yra susieta su fiziologija.

Stiklinė sidro ar bokalas alaus dviem savaitėm blokuoja hipotalamuso veiklą. Žmogus, išgėręs sidro, vyno ar alaus, dvi savaites, kūrybos atžvilgiu, yra žemiau beždžionės, kuri dar sugeba rasti kažką naujo, o išgėręs žmogus maitinasi tik senomis žiniomis. Jeigu kartą per dvi savaites žmogus geria alų, laikui bėgant kūrybiniai, bet ne tai kas jau yra galvoje, sugebėjimai išnyksta visiškai.