Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Vyrams alų gerti nesveika

Vyrai mėgsta alų ir geria jį tikrai ne po butelį ar du, o kur kas daugiau, ypač susirinkę kompanijoje. Visi žinome, kad alkoholis mažomis dozėmis sveika, bet mažiausiai trijų butelių per vakarą jau nepavadinsi maža doze, o tai su laiku gali rimtai pakenkti sveikatai. Kokią įtaką sveikatai daro alus? Pasirodo, jo sudėtyje yra iš apynių išskiriančio ir vyriško hormono testosterono gamybą slopinančio fitoestrogeno. Tada vyrauti pradeda estrogenas – moteriškas hormonas. Šitaip ir įvyksta hormonų disbalansas, o jo pasekmės įvairios.

 

  • Nutukimas. Vyrai, kurie piktnaudžiauji alumi, vaikšto su nemenkais pilvukais. Taip yra todėl, kad moteriškas hormonas estrogenas skatina didėti riebalinį audinį. Riebalų ląstelės ima išskirti enzimą, kuris testosteroną paverčia estrogenu. Kaip tik todėl, per daug alaus geriantys vyrai labai dažnai turi suglebusius raumenis, skundžiasi menku libido ir jaučiasi nuolat pavargę. Be to, atsiranda ir kitų su nutukimu susijusių simptomų.

 

  • Padidėjęs cholesterolio kiekis. Padidėjęs estrogenas kartais sąlygoja ir padidėjusį cholesterolio kiekį. Per didelis cholesterolio kiekis kenkia širdžiai, kraujagyslėms, gali ištikti infarktas. Kai vyro organizme per daug hormono estrogeno, sumažėja kraujagyslių elastingumas, tad padidėja tikimybė, jog užklups širdies priepuolis.

 

 

  • Problemos su prostata. Prostatos vėžys gali išsivystyti tada, kai vyro organizme trūksta estrogeno. Tačiau per didelis estrogeno kiekis taip pat kenkia, tuomet prostata tiesiog išveši ir sutrinka šios liaukos darbas. Vyrui sunkiau šlapintis, nes spaudžiama šlaplė, o tai, pripažinkite, sukelia tikrai didelių nepatogumų.

 

  • Užauga krūtys. Jei nenorite imti nešioti liemenėlės, verčiau pamirškite didelius kiekius alaus. Sutrikus hormonų pusiausvyrai jums gali užaugti krūtinė, nes riebalai kaupiasi ant krūtinės dėl estrogeno pertekliaus.

 

 

  • Susilpnėjusi širdis. Širdies nepakankamumas plius didelis estrogeno kiekis lygu ankstyva mirtis. Skamba nelabai viliojančiai, tiesa? Tad gal visai verta papildomą bokalą alaus iškeisti į sportą ar kažką panašaus.