Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Pasigamink imbierinio alaus!

Lažinuosi, kad nedaug kas iš jūsų moka pasidaryti imbierinį alų. Karštą vasaros dieną toks gėrimukas puikiai atgaivina. Imbierinis alus yra kilęs iš Amerikos. Tokį gėrimą gali gerti visi, jame vargu ar yra daugiau negu 1 procentas alkoholio, be to šis imbierinis gėrimas yra skanus, o pats imbieras yra naudojamas kaip vaistas daugelyje šalių. Pasidaryti imbierinį alų nėra sunku, pabandyti verta. Prieš darydami gėrimą, švariai nusiplaukite rankas.

alusJums reikės: mažutės imbiero šaknies; 1 citrinos; šviežio vandens ( tiktų neptūno); cukraus; ¼ arbatinio šaukštelio mielių; 2L talpos plastmasinio butelio; smulkios tarkos, piltuvėlio.

1.Nulupkite imbiero šaknį ir smulkia tarka patarkuokite, užtektų 1 valgomo šaukšto tarkuoto imbiero. Kuo daugiau imbiero, tuo stipresnis skonis.

2. Išspauskite citrinos sultis.

3.Į švarų 2L talpos butelį, naudodami piltuvėlį, supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotą imbierą, šaukštą cukraus (pagal skonį galite dėti daugiau),1/4 arbatinio šaukštelio mielių. Viską labai gerai suplakit.

4.Į butelį su produktais , pilkite vandenį, iki viršaus. Sandariai užsukite ir dar kartą gerai suplakite, kad ištirptų cukrus ir viskas gerai susimaišytų.

5.Švariai nuvalykite butelį ir padėkite apyšiltėj vietoje (pvz. ant šaldytuvo).

6.Kas kelias valandas, patikrinkite butelio spaudimą, paspausdami jį. Kai butelis bus aukšto spaudimo, kietas, įdėkit jį į šaldytuvą. Nepražiopsokit šio punkto, nes butelis gali sprogti (čia rimtai).

7.Palikit butelį šaldytuve 1 dienai, gali prireikti ir daugiau, priklauso nuo to, kaip tiksliai suderinot produktus.

Jeigu viskas ok, mėgaukitės imbieriniu alumi patys ir vaišinkite draugus,prieš tai atšaldykite, skanaus.