Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘pipiru rusys‘ žymę

Apie pipirus

pipirai.jpg Pipiras yra prieskonis. Kulinarijoje vartojami juodieji ir baltieji, kvapieji ir raudonieji (maltos paprikos ankštys) pipirai. Juodieji ir baltieji pipirai Džiovinti tropinio vijoklinio (lianos) pipirinių šeimos augalo vaisiai. Juodieji pipirai – tai džiovinti nesubrendę vaisiai. Juodieji ir baltieji pipirai skiriasi ne tik spalva, bet ir kvapo aitrumu bei skonio aštrumu. Juodieji pipirai yra aštresni ir aitresnio kvapo. Vartojami nemalti ir malti. Nemaltų pipirų dedama į sriubas, marinatus, sūdomą ar rauginamą maistą, padažus, verdamus patiekalus. Pipirai dedami baigiant virti arba kepti, nes nuo ilgai verdamo pipiro apkarsta valgis. Malti juodieji ir baltieji pipirai vartojami įvairiems valgiams, maltai mėsai, įdarams pagardinti.