Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Dešimt būdų, kurie padės nepriaugti svorio

Kasmet priaugate po keletą nereikalingų kilogramų? Kas bus, jei taip ir toliau? Gal vertėtų kažką keisti? Štai dešimt būdų, kurie padės nepriaugti svorio.

 

  • Pamirškite greito maisto užkandines. Jose gamintas maistas neturi jokių vertingų medžiagų, jame gausu riebalų ir nereikalingų kalorijų. Jei, visgi, teko pietauti greito maisto užkandinėje, vakarienei suvalgykite kažko lengvo, turinčio daug vitaminų ir ląstelienos. Nepiktnaudžiaukite greitai pagaminamu maistu, nes kilogramai ims augti tokiu greičiu, kad net nepastebėsite kaip teks pirkti keliais dydžiais didesnes kelnes.

 

  • Nestatykite ant stalo saldaininės ar sausaininės. Matomoje vietoje padėti skanėstai taip ir vilios bent vieną jų praryti. Siūlome puikią alternatyvą – pasistatykite ant stalo vaisių dubenį. Gražiomis jų spalvomis papuošite kambarį, o užsinorėję paužkandžiauti nedarysite žalos organizmui.

 

 

  • Maisto produktus rinkitės atidžiai. Gal ir tingisi po darbo skaityti kiekvieno maisto produkto etiketę, bet verta. Šitaip bent jau žinosite, ką valgote.

 

  • Sportuokite. Nesiūlome jums kasdien kilnoti štangą ar minti dviratį sporto klube, tačiau judėti reikia. Galite išeiti pasivaikščioti, vietoje mašinos kartais į darbą nuvažiuoti dviračiu, padaryti rytinę mankštą namuose.

 

  • Liaukitės užkandžiavę. Daugelis žmonių nė nepastebi, kad dienos metu vis kažką įsimeta į burną ir kramsnoja. Tai gali būti darbe ant stalo padėtas šokoladas, įvairūs gardumynai namuose ir t.t. Kaip tik todėl verta sekti, ką ir kada metate į burną, kad paskui nesistebėtumėte, kodėl svoris auga lyg ant mielių.

 

  • Saikas vakarėlių metu. Vakarėliuose ne tik alus ir degtinė liejasi laisvai, bet ir maisto ten gausybė. Bėda ta, kad persivalgoma, o kuo daugiau vakarėlių ir besaikio valgymo, tuo daugiau papildomų kilogramų.

 

  • Stresas ir maistas. Kartais susinervinę puolame prie šaldytuvo ir kemšame viską, kas papuola šitaip stengdamiesi nuvyti šalin negeras mintis. Ir taip aišku, kad problemų toks elgesys neišspręs, bet papildomų kilogramų tikrai padovanos, kas dar labiau pablogins nuotaiką.

 

  • Turėkite valgymo režimą. Labai svarbu kasdien valgyti panašiu metu. Tai apsaugos nuo užkandžiavimo, persivalgymo ir kitų svorį augti skatinančių veiksnių.

 

  • Nevalgykite naktimis. Valgykite ne vėliau kaip likus trims valandoms iki miego.

 

  • Vanduo, vanduo ir dar kartą vanduo. Per dieną gerkite nemažai vandens. Jis panaikins alkio jausmą, išvalys organizmą.

Daugiau patarimų kaip numesti svorį.